Button verwacht niet 'dat Red Bull dominantie voort kan zetten in 2023' Formule 1
Formule 1

Button verwacht niet 'dat Red Bull dominantie voort kan zetten in 2023'

Button verwacht niet 'dat Red Bull dominantie voort kan zetten in 2023'

Jenson Button en David Croft gaan er niet vanuit dat Red Bull Racing er ook in 2023 vandoor gaat met de wereldtitel. Button denkt dat ze in het begin wel heel snel gaat zijn, maar dat ze daarna veel competitie kan verwachten van Mercedes en Ferrari. Ook denken de heren dat de aanwezigheid van Daniel Ricciardo een rol kan gaan spelen bij de spanningen in de garage.

De voormalig McLaren-coureur en de Sky Sports-analist kijken voorafgaand aan het seizoen alvast vooruit. In gesprek met JOE bespreken de heren hun verwachtingen voor het 2023-seizoen. Zo denkt Button dat Mercedes er gauw bij zal zijn en dat Ferrari het beter gaat doen onder leiding van Frédéric Vasseur. 'Red Bull zal gaan starten als de snelste, maar ze zal die dominantie niet door kunnen zetten', trapt Button af.

'Ferrari gaat ook heel snel zijn aan het begin. Mercedes moet wat inhalen', gaat Button verder. In het 2022-seizoen waren Ferrari en Red Bull aan het begin van het seizoen aan elkaar gewaagd, maar de Scuderia kon niet tippen aan de prestaties van het team van Max Verstappen en Sergio Pérez. 'Ze hadden in 2022 geen consistentie, maar Vasseur zijn ervaring gaat helpen. De strategie was een zwakke plek, maar iedereen weet hoe belangrijk de strategie is in de Formule 1. Hij zal weten wat hij doet.'

'Ik zou niet graag zien dat Checo in dienst is van Max'

Naast de verwachting dat Red Bull niet haar dominantie zou kunnen verlengen in het aankomende seizoen, denken Button en Croft ook dat de aanwezigheid van Daniel Ricciardo wel eens voor spanning kan gaan zorgen. 'Er is geen twijfel dat Daniel (Ricciardo, red.) hoopt dat hij in 2024 mag gaan rijden voor Red Bull', zegt Croft. 'Maar Checo (Pérez, red.) heeft dat zitje, dus het ligt ook aan zijn performance. Red Bull zal haar rijdersduo niet willen aanpassen als dat niet nodig is. Ik zou hoe dan ook niet graag zien dat Checo in dienst is van Max (Verstappen, red.).'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws