Marko licht protocol bij ziekte Verstappen toe: 'Hebben Sette Camara klaar staan' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko licht protocol bij ziekte Verstappen toe: 'Hebben Sette Camara klaar staan'

Marko licht protocol bij ziekte Verstappen toe: 'Hebben Sette Camara klaar staan'

Helmut Marko heeft inzicht geboden op de protocollen binnen Red Bull Racing de komende dagen. De Oostenrijkse renstal heeft een vervanger voor haar coureurs al klaar staan en ook wanneer er een teamlid ziek wordt zal er voor adequate vervanging gezorgd worden.

Allereerst omschrijft Marko hoe voorzichtig het team om gaat met de Formule 1-coureurs: 'Elk team is per hotel onderverdeeld in kleinere groepjes. De specialisten rondom Max Verstappen en Alexander Albon hebben hun eigen plek.'

'De teammanager van Red Bull Racing heeft mij vandaag gebeld om aan te geven wat er moet gebeuren', vervolgt de Red Bull Racing-adviseur tegenover bij ServusTV. Het personeel rondom de coureurs moet dus extra voorzichtig zijn om de veiligheid van Verstappen en Albon te waarborgen.

Reservecoureur Red Bull Racing

Als een van de coureurs toch ziek wordt heeft Red Bull Racing al een geschikte vervanger in het vizier: 'Dan kunnen de coureurs namelijk niet starten. Met de Braziliaanse coureur Sérgio Sette Camara op locatie hebben we een reservecoureur klaar staan. Vrijwel elk team heeft een reservecoureur op de Red Bull Ring rondlopen.'

'Ook voor de technici hebben we vervanging geregeld, mocht het mis gaan. Deze vervangers worden als het nodig is ingevlogen en voorafgaand aan de aankomst in Spielberg getest op het coronavirus', meldt de man uit Graz via de Oostenrijkse zender.

Wel benadrukt Marko dat deze extra technici nog niet op locatie zijn: 'Er zijn nu dus nog geen vervangende teamleden aanwezig omdat we met maximaal 80 man naar het circuit mogen komen. Alles is tot in detail uitgedacht.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws