Verstappen deelt stevige kritiek uit aan FIA: 'Dat is extreem gevaarlijk' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen deelt stevige kritiek uit aan FIA: 'Dat is extreem gevaarlijk'

Verstappen deelt stevige kritiek uit aan FIA: 'Dat is extreem gevaarlijk'

Max Verstappen is het redelijk moe dat er door de FIA niet voldoende naar de coureurs geluisterd wordt. De FIA introduceerde dit weekend weer een nieuwe regels, die onmiddellijk tot chaos leidde in beide kwalificatiesessies. Drie coureurs kregen een gridstraf voor hun kiezen omdat ze bij de pit-uitgang in de weg reden van een collega.

De laatste tijd kwam het steeds vaker voor dat coureurs in de pitstraat een gat lieten vallen op hun voorganger, om zo een gat te creëren voor hun kwalificatieronde. Het kwam Verstappen in Singapore al op een reprimande te staan, en ook in de weekenden daarna zagen we het fenomeen veelvuldig terug. Dit kwam tot stand nadat de FIA de coureurs verbood om te langzaam te rijden in hun out lap en in de laatste sector een gat te laten vallen.

FIA blijft het probleem verschuiven

De FIA probeerde het probleem aan te pakken door het stoppen aan het einde van de pitstraat te verbieden. Coureurs mogen wel nog langzaam rijden bij de pit-uitgang, maar moeten dan links rijden, zodat een collega er rechts voorbij kan. 'Dit is ronduit verschrikkelijk, want op dit circuit is de uitgang van de pitstraat best lang, en er staan wat muren naast', zegt Verstappen bij de persconferentie over de nieuwe maatregel.

Volgens de Red Bull Racing-coureur is de situatie door de nieuwe maatregel alleen maar verder verslechterd. 'Als we dit implementeren, moet je op een aantal andere circuit heel langzaam rijden op een recht stuk waar coureurs met meer dan driehonderd kilometer per uur rijden, terwijl jij misschien vijftien tot twintig kilometer per uur rijdt om een gat te trekken. Dat is extreem gevaarlijk. Wat mij betreft werkt dit dus totaal niet, het zorgt alleen maar voor meer problemen', luidt het duidelijke oordeel van de Limburger.

In Brazilië was de nieuwe regel duidelijk geen succes. 'Kijk maar naar wat er dit weekend gebeurde. Coureurs, waaronder ook ikzelf, moesten over het gras rijden om te proberen om anderen in te halen. Het was gewoon een zooitje', aldus Verstappen. 'Elke kwalificatie krijg je zes tot acht coureurs die zich moeten gaan melden omdat ze langzamer reden dan de maximaal toegestane tijd. Ik heb geen idee wat we proberen te bereiken.' George Russell, Esteban Ocon, en Pierre Gasly kregen meteen een straf vanwege een overtreding van de nieuwe regel.

Verstappen wil dat er beter naar coureurs wordt geluisterd

Verstappen hekelt de politieke spelletjes die regelmatig gespeeld worden in de koningsklasse van de autosport. 'Er zijn soms te veel regels waar je rekening mee moet houden, en politiek speelt ook te vaak een rol als er een beslissing genomen moet worden. Als GPDA (de coureursvakbond, red.) willen we ook wat te zeggen hebben. Ik zou graag de eigenaar van de Formule 1 willen zijn, als dat kon', laat de 26-jarige optekenen.

'We blijven onze zorgen uiten, maar we geven het ook aan als iets correct wordt afgehandeld. Die dialoog moeten we gaande houden. We proberen er altijd voor te zorgen dat ze naar ons luisteren, en wij luisteren ook naar hen. We hebben open geprobeerd te communiceren, en we zien wel wat er de komende jaren mee gedaan wordt', sluit Verstappen af, die zoals bekend ook geen fan is van de sprintraces.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws