Verstappen: 'Deze start was een gevoelsdingetje' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Deze start was een gevoelsdingetje'

Verstappen: 'Deze start was een gevoelsdingetje'

In de Grand Prix van Hongarije kon Max Verstappen met een gewaagde manoeuvre naar voren komen, ondanks een teleurstellende kwalificatie. De Nederlander ziet dat als normaal maar geeft wel toe dat het zijn race maakte.

'De start op de natte baan niet iets wat je kan voorbereiden, zo ervaart ook Verstappen het. ‘Het is een gevoelsdingetje, het gaat om je instinct. Natuurlijk kan je naar eerdere starts kijken enzo. Dat geeft je een idee wat er kan gebeuren en kan misgaan maar iedere start is anders.’

Verstappen weet van grip aan de buitenkant

‘De start was behoorlijk aardig. Eerst zat ik aan de binnenkant en ik wist dat daar een beetje een file zou gaan ontstaan. Daarom ging ik naar de buitenkant. Ik weet dat daar grip is sowieso, ondertussen heb ik genoeg in de regen gereden om te weten waar ik dat kan vinden.’

Als Verstappen dit niet had gedaan, dan had zijn race er heel anders uit gezien. ‘Dit maakte mijn race. Als ik zevende was gebleven, dan was het lastig geweest om die auto’s voorbij te komen. Ik kon zien dat ik sneller was dan de Racing Points. Eén rondje langer doorrijden was de juiste beslissing om ze voorbij te komen.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws