Verstappen gehinderd door gele vlag in Q3: 'In Q3 altijd een beetje een loterij' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen gehinderd door gele vlag in Q3: 'In Q3 altijd een beetje een loterij'

Verstappen gehinderd door gele vlag in Q3: 'In Q3 altijd een beetje een loterij'

Max Verstappen is over het algemeen tevreden met zijn tweede startplek voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De coureur van Red Bull Racing leek lange tijd op weg naar poleposition, maar een goede laatste ronde van Carlos Sainz en een gele vlag gooiden roet in het eten van de Nederlander.

Desondanks mag het de pret niet drukken bij Verstappen, die na afloop terugblikt op de verregende kwalificatie: 'Het was een best lastige kwalificatie met de regen. Het was telkens of natter of droger. Je moest echt op het juiste moment op de baan zijn, maar de auto deed het goed', stelt de regerend wereldkampioen, die in zijn laatste ronde niet kon verbeteren.

Verstappen zegt dat dat mede komt dankzij een gele vlag, veroorzaakt door Charles Leclerc. De 24-jarige Limburger kon en mocht daardoor niet verbeteren: 'In Q3 is het altijd een beetje een loterij wanneer je de snelste ronde moet zetten. Om op de eerste rij te staan is in ieder geval goed voor ons. We hebben een goede raceauto, zowel op het droge als in het nat.'

Verstappen ziet belangrijke rol voor bandenmanagement

De Red Bull-rijder gaat vol vertrouwen de race in. Een race die volgens Verstappen lang zal zijn, waardoor gehaaste beslissingen niet gemaakt kunnen worden met oog op een goed resultaat: 'Het gaat niet alleen om de eerste ronde, maar zoals ik al zei, hebben we een goede raceauto. Het zal vooral gaan om bandenmanagement. Ik kijk vooruit naar de race.'

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws