Sainz verrast door eerste poleposition: 'Ik dacht niet dat het iets speciaals was' Formule 1
Formule 1

Sainz verrast door eerste poleposition: 'Ik dacht niet dat het iets speciaals was'

Sainz verrast door eerste poleposition: 'Ik dacht niet dat het iets speciaals was'

Carlos Sainz verraste vriend en vijand door poleposition te pakken voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het lukte de Spanjaard in een kletsnatte kwalificatie om Max Verstappen en Charles Leclerc achter zich te houden. Het is voor het eerst in zijn carrière dat Sainz pole pakt, en daarmee verraste de Ferrari-coureur zichzelf ook.

'Het was een goede ronde, maar ik had veel moeite met het stilstaande water', begint Sainz na afloop van de kwalificatie in gesprek met Billy Monger. 'Er stond veel water op de racelijn en het was erg makkelijk om een ronde te verliezen. Het was ook moeilijker om temperatuur in deze banden te krijgen. Maar op het einde slaagde ik erin om een ronde neer te zetten. Ik dacht niet dat het iets speciaals was, maar het was poleposition en dat kwam een beetje als een verrassing.'

Toch was er vooraf wel iets van vertrouwen bij Sainz. 'Het tempo zat er het hele weekend al in, op de eerste vrije training na, waar we wat problemen hadden die we voor de kwalificatie denken te hebben opgelost. Als ik me baseer op het tempo van de tweede vrije training, dan zou ik in de positie moeten zijn om die te pakken. Maar Verstappen en Leclerc zullen veel druk zetten. Ik zal mijn best doen.'

Leclerc: 'Ik verdiende het niet om op pole te staan'

Voor Leclerc zat er niet meer in dan de derde startpositie voor de race, doordat hij spinde. 'Ik wist dat het de ronde was waar ik voor moest gaan zitten, maar dat lukte niet. Ik verdiende het niet om op pole te staan, maar de derde plek is nog steeds een goede positie om aan de race te beginnen. Als we alles op een rijtje kunnen zetten, kunnen we terugkomen in de race, want ik denk dat het tempo er is.

'Als we een schone race kunnen rijden, zou het goed moeten gaan', vervolgt de Monegask. 'We hebben een goede start nodig en bandenmanagement zal ook een ding zijn. Ik denk dat de strategie een mix is tussen één en twee stops, dus het zal interessant zijn om te zien wie voor één of twee stops gaat. Hopelijk is zondag de dag voor ons', besluit Leclerc strijdvaardig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws