Verstappen krijgt het aan de stok met Mercedes-coureurs: 'Probeerden me de muur in te drukken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen krijgt het aan de stok met Mercedes-coureurs: 'Probeerden me de muur in te drukken'

Verstappen krijgt het aan de stok met Mercedes-coureurs: 'Probeerden me de muur in te drukken'

Max Verstappen zit na de openingsdag in Abu Dhabi nog met veel vraagtekens. De Nederlander kwam tijdens de eerste vrije training niet in actie en in de middag zorgden twee rode vlaggen ervoor dat de baantijd slechts beperkt was. De coureur van Red Bull Racing is nog niet tevreden met de balans van de RB19 en hij hoopt nog wat te kunnen om zaterdag beter voor de dag te kunnen komen.

Tijdens de eerste sessie kon Verstappen, net als teamgenoot Sergio Pérez, de actie op de baan vanaf de pitmuur bekijken, terwijl rookies Jake Dennis en Isack Hadjar de honneurs voor Red Bull waarnamen voor het vaste duo. In de tweede training hoopte Verstappen flink wat meters te kunnen maken, maar door crashes van Carlos Sainz en Nico Hülkenberg kon de Nederlander slechts zestien ronden rijden.

De beperkte baantijd zorgt ervoor dat Verstappen nog geen idee heeft waar Red Bull dit weekend staat. Wel weet de 26-jarige dat er nog werk aan de winkel is. 'Ik heb niet zoveel kunnen leren', begint Verstappen voor de camera van F1TV. 'De balans was niet goed. Ik had veel onderstuur en de auto stuiterde enorm, dus we hebben nog wel een aantal dingen waar we naar moeten kijken. We hadden niet verwacht dat we zoveel tekort zouden komen. Dat is ook een vraagteken voor ons. Maar we staan derde, dus het is ook niet slecht. Maar wat de balans betreft, moet het veel beter. We gaan ernaar kijken.'

Gevecht in de pitstraat met Mercedes

Door de rode vlaggen bleef de baantijd voor de coureurs slechts beperkt tot een half uur. Verstappen wilde daarom zo snel mogelijk het circuit op. Bij de eerste hervatting uitte de drievoudig wereldkampioen zijn onvrede over een Williams-coureur, die zich ertussen probeerde te drukken. Tijdens de tweede voortzetting kreeg Verstappen het onder meer aan de stok met de beide coureurs van Mercedes. Verstappen passeerde het duo in de tunnel bij het uitrijden van de pitstraat, maar dit ging niet zonder slag of stoot.

Verstappen ergerde zich aan het Mercedes-duo, dat geen ruimte voor hem wilde laten. 'Ze moeten aan de kant. Zij rijden allemaal langzaam en ik wil de baan op. We hadden maar weinig tijd en ze bleven gewoon allemaal in het midden rijden. En toen ik ze probeerde te passeren, probeerden zij me in de muur te drukken. Dat is nogal onnozel', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws