Verstappen maakt zich geen zorgen om Ferrari: 'Dan halen we ze toch wel in' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen maakt zich geen zorgen om Ferrari: 'Dan halen we ze toch wel in'

Verstappen maakt zich geen zorgen om Ferrari: 'Dan halen we ze toch wel in'

Max Verstappen geeft toe dat er niet meer in had gezeten voor hem tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Charles Leclerc reed de snelste tijd, en het lukte de Nederlander niet om daaraan te kunnen tippen. Wel wist hij nog voor de Ferrari van Carlos Sainz te eindigen. En dus zal de focus bij Red Bull Racing al snel op de race liggen, waarin nog een hoop mogelijk is.

'Het zat er net niet in', begint Verstappen na afloop van de kwalificatie bij Viaplay. Het zat dichtbij elkaar, maar het was niet mogelijk om sneller te rijden dan Leclerc. 'Ik denk gewoon dat zij net wat te snel waren over één ronde. Vooral in die eerste sector verloren we best wel wat tijd. Op zich ben ik niet ontevreden. Vooral ook omdat de auto voor de race er wel goed uitziet.'

Waar start Verstappen nou?

Waar Verstappen zal starten, is niet helemaal duidelijk voor hem. 'Als je naar de regels kijkt moet het normaal gesproken zevende zijn', zegt hij daarover. Het lijkt erop dat Verstappen als vierde mag gaan starten. Dat zal hem een hoop vertrouwen geven. 'Als we uit de problemen blijven in het begin, en als we meer snelheid hebben dan halen we ze toch wel in', lacht Verstappen.

Dat Nyck de Vries mocht instappen bij Williams, is Verstappen niet ontgaan. 'Heel onverwacht, maar wel mooi voor Nyck. En ook wel een mooi weekend om bij Williams in te stappen. Ze zijn wel competitief, zoals in Spa en nu hier. Ik hoop gewoon dat hij ervan geniet. Het blijft bijzonder. Ik hoop voor Nyck dat er niks geks gebeurt in de eerste ronde en dat hij een mooie wedstrijd kan rijden', besluit de Red Bull-coureur.

Wint Max Verstappen vanaf P7 in Italië? Zet in en krijg 1,72 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws