Verstappen met pure focus naar Zandvoort: 'Wat eromheen gebeurt, zijn randzaken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met pure focus naar Zandvoort: 'Wat eromheen gebeurt, zijn randzaken'

Verstappen met pure focus naar Zandvoort: 'Wat eromheen gebeurt, zijn randzaken'

Max Verstappen gaat goed voorbereid de Grand Prix van Nederland in. Gedurende zijn thuisrace zal alle hoop op hem gevestigd zijn, en dat brengt druk met zich mee. Verstappen zegt zijn agenda niet meer gevuld te hebben dan in andere Grand Prix-weekenden zodat hij het hoofd koel kan houden. Een advies dat Jan Lammers hem enige tijd geleden in de media al gaf.

'Ik ga niet heel veel meer doen dan tijdens andere weekenden', geeft Verstappen aan in gesprek met De Telegraaf. Middels zijn management worden de meeste impulsen van buitenaf geweerd zodat de Limburger zich kan richten op wat er écht toe doet: presteren. 'Dat is het belangrijkste. Wat eromheen gebeurt, zijn bijzaken.' Wel heeft hij enkele sponsorverplichtingen op de Nederlandse baan, maar daarbuiten houdt hij zich rustig.

Verstappen in actie op Circuit Zandvoort

Aankomend weekend zal niet de eerste keer zijn dat Verstappen in actie komt op het asfalt in de badplaats. Zo wist hij er in 2014 de Masters te winnen. 'De aandacht voor mij was toen een stuk minder dan die nu zal zijn', beseft Verstappen. Het is hem duidelijk dat het hele weekend in het teken van hem staat en hij geeft dan ook aan ongetwijfeld wel wat mee te krijgen van de Oranje-gekte vanuit de cockpit.

Toen hij vorig decennium in actie kwam op het circuit, toen nog zonder kombochten trouwens, werd hij vooral nog gezien als het zoontje van Jos Verstappen. Inmiddels zijn de rollen volledig omgedraaid, meldt hij lachend: 'Dat kan je denk ik wel zeggen. Dat vindt hij vast niet erg, hoor.' Weet hij ook in 2021 op eigen bodem te winnen dan zal dat voor de Nederlandse F1-fans in ieder geval de kers op de taart zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws