Verstappen over Bottas: 'Zodra ik het zag, ging ik van mijn gas' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over Bottas: 'Zodra ik het zag, ging ik van mijn gas'

Verstappen over Bottas: 'Zodra ik het zag, ging ik van mijn gas'

Max Verstappen stelt dat de voorbereiding op de snelle ronde in Imola cruciaal was voor het behalen van poleposition. De Nederlander wist Charles Leclerc te slim af te zijn en zette de snelste tijd neer, ook na van zijn gas te moeten voor een stilstaande Valtteri Bottas. Hoe de kaarten geschud zijn voor de sprintrace en het hoofdevenement weet Verstappen niet, maar momenteel is hij tevreden.

'Het was makkelijk om fouten te maken, maar gelukkig ontweken we de problemen', laat hij weten ten overstaan van Sky Sports F1 na afloop van de kwalificatie, die wegens het sprintrace-format op vrijdag verreden werd. Diverse heren schoten gedurende de sessies van het circuit, wat Carlos Sainz bijvoorbeeld een tijd kostte in Q3. De Spanjaard beschadigde zijn Ferrari te zwaar om nog door te rijden na Q2.

Verstappen en Red Bull leveren, Bottas gestrand

Het was een lastige sessie met omstandigheden op het asfalt die continu veranderden. 'We begonnen op de droogweerbanden, toen begon het weer te regenen en moesten we bepalen wat we gingen doen en hoe we ons gingen voorbereiden', zo deelt de enkelvoudig wereldkampioen zijn ervaring. 'Dat was de sleutel. Dat ging goed en daar ben ik erg tevreden mee.'

Dat Verstappen die pole naar zich toe wist te trekken, dat was lang niet rechtdoorzee. In zijn laatste snelle ronde strandde Valtteri Bottas naast het circuit, wat een enkele gele vlag veroorzaakte. 'Zodra ik het zag, ging ik van mijn gas, dus daar krijgen we geen problemen mee', zo verdedigt Verstappen het feit dat hij onder die gele vlag alsnog een tijdsverbetering neerzette. 'Van je gas gaan kost natuurlijk tijd, maar gelukkig was de ronde snel genoeg.'

Imola een groot vraagteken

Verstappen moet zich nu richten op de recht van het weekend, maar wat staat hem eigenlijk te wachten? Op zaterdag blijft het asfalt naar alle waarschijnlijkheid droog: 'We hebben nog niet gereden op een droog asfalt, en het wordt morgen droog. Hopelijk weten we na de tweede vrije training wat beter waar we staan', concludeert hij. Dan zal Red Bull kijken hoe het met de longrunpace van de Limburger zit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws