Leclerc: 'Verstappen heeft uitstekend werk geleverd, meer heb ik er niet over te zeggen' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Verstappen heeft uitstekend werk geleverd, meer heb ik er niet over te zeggen'

Leclerc: 'Verstappen heeft uitstekend werk geleverd, meer heb ik er niet over te zeggen'

Charles Leclerc baalt van het feit dat hij poleposition misgelopen is in Imola. Wegens een eigen beslissing en een ongelukkige rode vlag miste de Monegask in Q3 van de kwalificatie een snelle ronde, wat hem zomaar die eerste startplek gekost kan hebben. We moet hij toegeven dat concurrent Max Verstappen het goed gedaan heeft.

Zat er meer in en had Ferrari de pace om op pole te staan in Italië? Bij Sky Sports F1 wordt dit de coureur gevraagd. 'Ja. We waren competitief in de eerste vrije training en ook in de kwalificatie waren alle ronden snel', meldt Leclerc, die in de eerste vrije training bijna een volle seconde los stond van de rest van het veld.

'Het enige is dat ik na de eerste getimede ronde in Q3 besloot om de banden te koelen, om zo de ronde daarop nog een lap te kunnen pushen. Destijds dacht ik dat dat de juiste keuze was', zo blikt hij terug op de kwalificatie. Het mocht niet baten: 'Daarna kregen we een rode vlag en konden we nog maar één snelle ronde verrijden. Toen was het klaar.'

Leclerc lovend over Verstappen

Door die inschattingsfout liet Leclerc poleposition dus liggen. Verstappen ging er wél met de eerste startplek vandoor. Leclerc heeft het heel even over zijn rivaal bij het Britse medium: 'Verstappen heeft uitstekend werk geleverd, veel meer dan dat heb ik er niet over te zeggen. Starten vanaf P2 is niet slecht en de wedstrijd ligt nog open.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws