Verstappen twijfelde niet aan zijn team: 'Sprintweekend fantastisch uitgevoerd' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen twijfelde niet aan zijn team: 'Sprintweekend fantastisch uitgevoerd'

Verstappen twijfelde niet aan zijn team: 'Sprintweekend fantastisch uitgevoerd'

Max Verstappen steekt de loftrompet voor zijn team Red Bull Racing nadat het sprintweekend uitstekend ging. De Nederlander denkt dat de Oostenrijkse renstal het niet beter had kunnen doen en is heel blij met hoe alles is uitgevoerd, aangezien er veel mis kan gaan tijdens een sprintweekend. De tweevoudig wereldkampioen ging met de maximale score van 34 door naar Silverstone, waar hij zijn zegereeks kan voortzetten.

Op zondag startte Verstappen voor de tweede dag op rij vanaf de poleposition. Deze keer had hij niet Sergio Pérez naast zich op de startgrid, want Perez begon vanaf P15 aan de hoofdrace, maar in plaats daarvan stond de Ferrari van Charles Leclerc net als vorig jaar naast hem. De polesitter had een betere start dan de vorige dag en behield meteen zijn leidende positie door de binnenkant goed af te dekken. Verstappen controleerde de eerste stint, die kort werd onderbroken door een safetycar, terwijl hij besloot om niet naar binnen te gaan. Uiteindelijk pakte het allemaal goed uit.

'Zodra die eerste ronde goed verliep en ik aan de leiding bleef, konden we onze eigen wedstrijd rijden', legt Verstappen uit, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'We hebben besloten om niet naar binnen te komen tijdens de virtuele safetycar, en dus vast te houden aan de strategie die we in gedachten hadden. Ik denk dat dat een goede keuze was', zegt de tweevoudig wereldkampioen, die niet twijfelde aan de beslissingen van de pitmuur. 'Ik zag al in die paar ronden voor de virtuele safetycar dat we uitliepen op Ferrari, dus ik wist dat ik ze uiteindelijk nog wel zou pakken. Op dat moment was onze eigen strategie het best.'

Maximale Spielberg-score brengt Verstappen dichter bij derde titel: 'Ik geniet van het moment'

Verstappen pakte de maximale score van 34 punten met de overwinning van de Sprint, de overwinning in de hoofdrace, en de snelste raceronde. De Nederlander ging kort voor het einde van de race nog naar binnen en waagde het risico door nog een pitstop te maken voor verse banden om de snelste ronde nog even te halen. Dat lukte. De Limburger heeft een nieuwe stap gezet richting zijn derde titel, maar daar denkt hij zelf nog niet aan. 'Daar wil ik liever nog niet over nadenken', zegt Verstappen. 'Ik geniet van het moment, van het rijden in deze auto en van het samenwerken met dit team. We hebben het hele weekend uitstekend werk geleverd. Een sprintweekend is altijd chaotisch en er kan veel misgaan, maar gelukkig hebben wij het goed uitgevoerd. Nu gaat de focus op Silverstone.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws