Verstappen verbaasd door gat naar concurrentie: 'Maar ook niet verwacht zo'n goede balans te hebben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verbaasd door gat naar concurrentie: 'Maar ook niet verwacht zo'n goede balans te hebben'

Verstappen verbaasd door gat naar concurrentie: 'Maar ook niet verwacht zo'n goede balans te hebben'

Max Verstappen greep met groot vertoon van macht de poleposition voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië en dat kwam voor de Red Bull Racing-coureur toch wel enigszins als een verrassing. De Nederlander verwachtte een spannende kwalificatie, maar de balans van de RB20 was de hele dag al goed en dat geeft de drievoudig wereldkampioen veel vertrouwen voor de race, al denkt hij dat de concurrentie beter mee moet kunnen komen dan een week geleden.

Na afloop van de kwalificatie bekende Verstappen dat het gevoel in de auto de hele dag al goed was. Dat was ook wel te zien, want de regerend wereldkampioen was in VT3 de snelste en dit was pas de eerste keer in 2024 dat hij een oefensessie bovenaan de tijdenlijst afsloot. In de kwalificatie legde de Nederlander de concurrentie vervolgens zijn wil op en zijn eerste poging in Q3 was ruimschoots voldoende om de 34ste poleposition van zijn carrière in de wacht te slepen.

'Ik had de hele dag al een goed gevoel in de auto', zegt een tevreden Verstappen na afloop van de kwalificatie bij Viaplay. 'Het was ook een mooie stap vooruit ten opzichte van donderdag. Het voelde allemaal heel goed aan. Elke run in de kwalificatie voelde ik me gewoon comfortabel in de auto en die eerste ronde in Q3 was gewoon heel goed', wijst Verstappen naar zijn poleronde.

Tekst ga na de afbeelding verder.

max verstappen rb20 donker saoedi arabie red bull racing 4
Verstappen voelde zich de hele dag al op zijn gemak in de RB20.

Groot verschil niet verwacht

Het verschil naar de concurrentie was bijzonder groot. Ferrari-coureur Charles Leclerc wist de 1:27,472 van de Limburger nog het dichtst te benaderen, maar met een verschil van drie tienden was het gat redelijk groot, zo vond Verstappen, die een spannende kwalificatie verwachtte, ook. 'Ik had ook niet verwacht dat ik zo'n goede balans zou hebben, dus dat hielp wel', lacht de Nederlander, die in Jeddah voor het eerst de poleposition wist te veroveren.

In 2021 was hij er al eens dichtbij, maar door een fout bij het uitkomen van de laatste bocht liep hij de poleposition destijds mis. De poleronde van vrijdag voelde volgens Verstappen een beetje hetzelfde aan, maar er is was wel een belangrijk verschil. 'Nou ja, ik heb hem nu uiteindelijk afgemaakt, dus dat helpt natuurlijk wel', grapt de Nederlander. Die ronde in 2021 was ook wel echt op de limiet, maar ik moet zeggen dat deze ronde ook echt heel goed aanvoelde. Maar het is niet echt te vergelijken, want dit is een hele andere auto en er staat een andere druk op.'

'Als we deze balans zaterdag ook hebben, dan zal het wel goed gaan'

Doorgaans is de pace van Red Bull zelfs nog een stuk beter in de race, maar Verstappen denkt niet dat het verschil met de andere teams weer zo groot zal zijn als vorige week in Bahrein en hij legt uit waarom. 'Hier heb je wel wat minder slijtage van de banden natuurlijk, dus ik denk dat iedereen wel wat beter mee kan komen. Maar als we die balans ook in de race hebben, dan denk ik dat het wel goed zal gaan', aldus Verstappen.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws