Pérez gaat voor de winst: 'Poleposition is hier niet zo belangrijk' Formule 1
Formule 1

Pérez gaat voor de winst: 'Poleposition is hier niet zo belangrijk'

Pérez gaat voor de winst: 'Poleposition is hier niet zo belangrijk'

Sergio Pérez veroverde in 2022 en 2023 nog de poleposition in Saoedi-Arabië, maar moet ditmaal genoegen nemen met een plekje op de tweede startrij. Het goede gevoel verdween bij de Mexicaan, die wel nog zijn vizier richt op zijn zevende Grand Prix-overwinning op zaterdag.

Pérez moest toezien hoe Verstappen uiteindelijk 0,335 seconden sneller was. Dat was in eerste instantie genoeg voor een tweede startplek, maar op het laatste moment ging Leclerc nog net 0,016 seconden sneller. Pérez hield wel de sterk presterende Fernando Alonso op enkele honderdsten achterstand, en heeft dus een betere startpositie dan een week geleden, toen hij als vijfde aan de race moest beginnen.

Zelf toonde de 34-jarige Red Bull Racing-coureur zich niet geheel tevreden na afloop. 'Het was geen ideale kwalificatie, want ik had het een idee dat we een stapje terug hadden gezet ten opzichte van de openingsdag van het weekend', baalt de Mexicaan bij F1TV. 'Dat was een hele goede dag, en ik voelde me heel comfortabel in de auto, maar ik weet niet wat er nu veranderd was. Dat moet ik samen met het team goed analyseren.'

Pérez hoopt op nieuw succes in Jeddah

In 2023 pakte Pérez een van zijn twee overwinningen van het jaar op het Jeddah Corniche Circuit, en hij hoopt dat hij zich nu ook weer tot koning van de straten van Jeddah kan kronen. 'Poleposition is hier niet zo belangrijk, dus de derde startplek is niet zo verkeerd', oordeelt Pérez. 'We hebben in het verleden ook wel al gezien dat de startplek hier niet zo belangrijk is. Het is hier belangrijker om snel in de race te zijn, dus daar richten we ons op.' Verstappen begon in 2023 echter als vijftiende, na technische problemen, waardoor Pérez vanaf poleposition al een voorsprong had.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws