Verstappen vreest voor einde van bizarre recordreeks: 'Dat maakt het dit jaar lastiger' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen vreest voor einde van bizarre recordreeks: 'Dat maakt het dit jaar lastiger'

Verstappen vreest voor einde van bizarre recordreeks: 'Dat maakt het dit jaar lastiger'

Tegenwoordig geldt Max Verstappen eigenlijk bij aanvang van elk raceweekend als de topfavoriet, maar soms heeft Red Bull Racing de trainingsuurtjes, en het buitengewone talent van de wereldkampioen, ook hard nodig om die status waar te maken. Australië blijkt een van die weekenden te zijn. Verstappen verraste uiteindelijk misschien enigszins met de poleposition, maar denkt de winst nog niet binnen te hebben.

In Bahrein en Saoedi-Arabië maakte Verstappen na zijn polerondes wel al duidelijk dat hij met vertrouwen de race in zou gaan, maar in Australië is hij ook vanaf de eerste startplek nog niet zeker van zijn zaak. Die eerste startplek bemachtigde Verstappen al dankzij twee ijzersterke ronden. 'Als je het bocht per bocht bekijkt, dan zijn er altijd wel wat kleine dingen die je beter kunt doen. Als je onder druk staat en voluit gaat op dit circuit, is het lastig om elke bocht perfect door te komen, maar ik ben zeker blij met mijn ronden', laat Verstappen achteraf optekenen in de persconferentie.

Gaan banden een hoofdrol opeisen?

Verstappen verzilverde zijn laatste achttien polepositions. In Oostenrijk 2022 moest hij voor het laatst de winst aan een ander laten na als eerste gestart te zijn. De Limburger kan nu dus voor de twintigste keer op rij toeslaan, maar is niet zeker van zijn zaak. 'Het was lastig om een goede balans te vinden. We gaan in de race zien of het genoeg is, want Ferrari lijkt ook erg snel te zijn en is al het hele weekend erg comfortabel. Hopelijk wordt het een boeiende race.'

In de derde vrije training had Verstappen het met name lastig met graining op de zachtste banden. In de race worden vooral mediums en harde banden verwacht, maar in VT3 maakte Carlos Sainz ook veel indruk op de Pirelli-banden met gele markeringen. 'Wij zaten er niet vanaf het begin bovenop', weet Verstappen. 'Zij hadden het meteen voor elkaar. We hebben ons wel verbeterd, maar het maakt het lastiger in de race dat we dit jaar zachtere banden hebben.' Ditzelfde scenario kostte Verstappen in Oostenrijk 2022 juist de winst.

Verstappen duimt mee met lokale fans

Tot slot kreeg Verstappen nog een vraag van een lokale journalist: of hij extra motivatie heeft om dit jaar een statement te maken, gezien het einde van de race van 2023. 'Waarom?' vraagt Verstappen zich af. 'Winnen is winnen', reageert de Nederlander op de frustraties bij de journalist over de chaotische slotfase van afgelopen editie, met verschillende rode vlaggen. 'Het maakt niet uit hoe je wint. Het was wel rommelig met al die rode vlaggen, dus hopelijk gebeurt dat dit jaar niet, want de fans verdienen een goede race.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws