Leclerc trekt woorden Verstappen in twijfel: 'Daar moeten we niet steeds naar luisteren' Formule 1
Formule 1

Leclerc trekt woorden Verstappen in twijfel: 'Daar moeten we niet steeds naar luisteren'

Leclerc trekt woorden Verstappen in twijfel: 'Daar moeten we niet steeds naar luisteren'

In de afgelopen zes Grands Prix deelde Charles Leclerc de eerste startrij met Max Verstappen, maar na een onzorgvuldige kwalificatie moet Leclerc deze eer in Melbourne aan teamgenoot Carlos Sainz gunnen. De Monegask baalt ervan dat hij niet wist te maximaliseren, en gaat ook nog in op de woorden van Max Verstappen.

Leclerc sloot 2023 af met drie achtereenvolgende polepositions en daarna een tweede startplek in Abu Dhabi. In 2024 ging hij in de kwalificaties ook weer goed van start, met tweemaal een tweede startplek, naast polesitter Verstappen. In zijn bepalende Q3-ronde in Australië maakte Leclerc echter twee fouten: de Ferrari-coureur kende momenten van onbalans in de snelle links-rechts-combinatie aan het begin van de slotsector, en daarna nogmaals in bocht twaalf.

Aangezien Leclerc bekendstaat als een zelfkritische coureur, was het niet verrassend dat hij na afloop streng voor zichzelf was. 'Over het algemeen was dit geen goede kwalificatie van mij', laat de 26-jarige optekenen bij Speedweek. 'Ik had in de derde vrije training al het gevoel dat het niet meer zo goed aanvoelde, maar ik bleef er vertrouwen in hebben dat het in de kwalificatie goed zou komen. Dat gebeurde echter niet.' Leclerc liet de vijfde tijd noteren, maar schuift vanwege de gridstraf van Sergio Pérez op naar de tweede startrij. In de laatste vrije training was hij nog ze snelste man.

Leclerc verontschuldigt zich

Leclerc, een echte kwalificatiespecialist, baalde er flink van dat hij ditmaal niet het maximale uit de zaterdag kon halen. 'Ik zal gaan analyseren waar het verkeerd ging. De vijfde plek is echter niet wat het team verdiende', deelt Leclerc, nog voordat hij wist dat Pérez teruggezet zou worden. 'Ik heb het zelf niet goed gedaan, maar de race is weer een nieuwe kans, en ik zal proberen die kans te maximaliseren.'

Verstappen veroverde wel poleposition, maar sprak na afloop met minder vertrouwen over de race dan in de afgelopen weekenden. De Limburger wees daarbij naar de goede racesimulaties van de Ferrari's, maar Leclerc heeft daar zelf geen boodschap aan. 'Ze zijn heel goed in het verhullen van hun sterke punten', lacht Leclerc, die de conservatieve uitspraken van Verstappen dus niet al te serieus neemt. 'Daar moeten we niet steeds naar luisteren. Ze blijven de maatstaf en zijn nog steeds de favorieten in de race.' Mocht Ferrari Verstappen in de race wel kunnen bijhouden, zorgt de lagere topsnelheid nog voor een extra uitdaging.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws