Verstappen zat Sainz op de hielen: 'Hij had een duwtje misschien wel fijn gevonden!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zat Sainz op de hielen: 'Hij had een duwtje misschien wel fijn gevonden!'

Verstappen zat Sainz op de hielen: 'Hij had een duwtje misschien wel fijn gevonden!'

Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing een risico genomen heeft door na de rode vlag naar de mediumbanden te wisselen. Het geel omrande rubber achtte de Oostenrijkse renstal de betere band voor de resterende tijd, maar tegen het einde van de race bleek dat de harde band toch aanzienlijk meer bandenleven over had. Verstappen verklaart ook waarom Carlos Sainz desondanks niet langs Sergio Pérez kwam, en waarom hijzelf geen aanval kon plaatsen bij de Spanjaard.

'Het besluit aan het einde om niet naar de mediumband te wisselen was vrij risicovol wanneer je het afzet tegen de keuze om op de harde band door te gaan', zo analyseert de Nederlander na afloop de strategische keuze van zijn renstal. 'Al helemaal omdat we niet wisten hoeveel ronden we nog te gaan hadden', voegt hij daaraan toe.

De grid wist dat het nog ongeveer drie kwartier moest rijden, en Red Bull meende dat die drie kwartier wel vol te maken waren op de mediums. Het voordeel van die mediumbanden was dat Red Bull in de eerste ronden het rubber sneller op temperatuur zou hebben en eventueel een aanval zou kunnen plaatsen bij Ferrari met Verstappen. Het nadeel was logischerwijs de slijtage tegen het einde van de race.

Die slijtage trad echter ook op bij Sainz, zag Verstappen: 'Ik zag later dat de twee auto's voor mij last kregen van graining. Bij Pérez gebeurde dat vrij veel, en bij Sainz zag je dat hij het moeilijk had met de achterbanden. Het is alleen onmogelijk om hier in te halen', vervolgt hij bij Motorsport.com. Dus ook de harde banden waren tegen het einde van de race op.

Een duwtje voor Sainz

'De balans in de auto voelde goed en ik kon dicht achter Sainz rijden. Zo dicht, zelfs, dat ik hem een paar keer zelfs een duwtje had kunnen geven. Dat had hij misschien wel fijn gevonden!', concludeert Verstappen vermaakt. Uiteindelijk stelt hij dat het van een inhaalactie niet kwam omdat Sainz bij het uitaccelereren steeds twee of drie tienden won, wat voldoende was om aan het einde van de korte-lange rechte stukken te verdedigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws