Stroomstoring verklaring voor vreemde gang van zaken bij start GP Monaco Formule 1
Formule 1

Stroomstoring verklaring voor vreemde gang van zaken bij start GP Monaco

Stroomstoring verklaring voor vreemde gang van zaken bij start GP Monaco

Een stroomstoring is de boosdoener geweest tijdens de vreemde start van de Grand Prix van Monaco. Oorspronkelijk had het evenement om 15.00u van start moeten gaan, maar tweemaal werd deze starttijd verlaat. Ook werd de Grand Prix halverwege niet hervat met een staande start, wat over het algemeen de gewenste procedure is tijdens F1-races.

Aan het begin van de race was de meest opmerkelijke beslissing van de wedstrijdleiding om tot tweemaal toe de starttijd van de Grand Prix voor de grid uit te duwen. Enkele minuten voor de formatieronde kwam een bericht van de wedstrijdleiding, dat vervolgens nog eens vijf minuten optelde bij de al vertraagde starttijd.

De beslissing om de start van de race uit te stellen was uiteindelijk te verklaren door het feit dat er een stroomstoring plaatsvond. Vanwege deze stroomstoring vielen de startsystemen op de grid uit. Zodoende wilde de wedstrijdleiding van de F1 het veld niet op gang meer laten komen door middel van een staande herstart.

Ook geen staande start na crash Schumacher

Halverwege de wedstrijd moesten de coureurs nog eens tot stilstand komen vanwege een flinke crash van Mick Schumacher. Bij de zwembad-chicane schoot de jonge Duitser in de muur. In eerste instantie leek een safety car te voldoen, maar de baan vergde een grondige schoonmaak, waarna de rode vlag gezwaaid werd. De coureurs doken de pitstraat weer in.

Bij de herstart besloot de wedstrijdleiding wederom niet voor een staande start te kiezen, maar nu was de beweegreden anders. Er was een droge lijn ontstaan op het circuit na de helft van de wedstrijd. Had men voor een staande start gekozen dan was de helft van de grid vanaf die droge lijn gestart, en de rest niet. Dat bood een deel van de coureurs een oneerlijk voordeel, waarna de leiding dus wederom voor een rollende start koos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws