Update | Marko sluit zich aan bij woorden Horner: 'Pérez doet volop mee' Formule 1
Formule 1

Update | Marko sluit zich aan bij woorden Horner: 'Pérez doet volop mee'

Update | Marko sluit zich aan bij woorden Horner: 'Pérez doet volop mee'

Christian Horner stelt dat Red Bull Racing met twee coureurs in de race is voor de wereldtitel van 2022. Tot op heden leek vooral Max Verstappen aanspraak te maken op de coureurstitel, maar nu het gat van teamgenoot Sergio Pérez naar de Nederlander slechts vijftien punten is, kan de Red Bull-teambaas niet ontkennen dat ook de Mexicaan aanspraak kan maken op het kampioenschap.

'Een geweldige dag voor ons en een geweldige dag voor Checo. Hij zat er heel het weekend bovenop. Zijn pace tijdens de in- en out-laps, de samenwerking met het team, de dubbele stop waarin allebei onze coureurs een Ferrari pakten, het was fantastisch', aldus een beknopte samenvatting van de race door een tevreden teambaas.

Hij laat zich lovend uit over Pérez, die in 2021 vooral als tweede coureur fungeerde voor Verstappen. Dat jaar was de Limburger toch echt een maatje te groot voor zijn collega. Dit jaar lijkt dat niet het geval: 'Kijk maar naar zijn prestaties van dit jaar. In Jeddah had hij die geweldige poleposition. Het gat naar Verstappen is dit jaar ook een stuk kleiner dan in het verleden. Wat een plek om je derde race te winnen..'

Horner ziet Pérez en Verstappen voor titel gaan

Met de zege in Monaco is het gat tussen Pérez en Verstappen in de titelstrijd inmiddels een stuk kleiner geworden, terwijl Pérez slechts zes punten achter Charles Leclerc staat in het kampioenschap. Horner: 'Pérez doet net zo hard mee om de titel als Verstappen. Het verschil tussen die twee is nu iets van vijftien punten. Dat is niets. Het kampioenschap is nog lang, en we weten dat Ferrari een hele snelle auto heeft.'

'Op dit circuit hadden ze dit weekend een snellere auto dan wij. Middels strategie hebben we ze hier weten verslaan, maar de komende races gaat dat niet makkelijk zijn', benadrukt hij bij Sky Sports F1. 'Als team moeten we de resultaten maximaliseren, aan het einde van het jaar wordt het pas écht spannend.' Van die spanning lijkt momenteel binnen de Oostenrijkse renstal dus nog geen sprake.

Wat ging er mis bij Verstappen?

Verstappen kende in Monaco een off-weekend. Alleen tijdens de race wist hij in de top drie te eindigen, en dat is voor de enkelvoudig wereldkampioen ongebruikelijk. 'Het was erg frustrerend voor hem dat hij heel het weekend de auto al niet had die hij wilde', verklaart de Britse teambaas. 'Daarnaast was die laatste ronde tijdens de kwalificatie erg belangrijk, daarmee had hij de voorste startrij kunnen halen.'

'Hij is blij met het resultaat. Hij heeft Leclerc verslagen en eindigde op het podium. Hij is blij voor zijn teamgenoot en het is voor ons een goed resultaat om onze voorsprong in het constructeurskampioenschap te vergroten', concludeert Horner, die daarmee suggereert dat Verstappen de derde plek in Monaco accepteert, maar eigenlijk vooral omdat hij op Leclerc uitgelopen is in de titelstrijd.

Update 9.30u (03/06) | Marko sluit zich aan bij woorden Horner: 'Pérez doet volop mee'

Helmut Marko sluit zich aan bij de woorden van Christian Horner over de titelkansen van Sergio Pérez. De Mexicaan won afgelopen weekend de Grand Prix van Monaco en wist daarmee het gat naar Max Verstappen te verkleinen tot vijftien punten. De adviseur van Red Bull Racing geeft de twee rijders dus gelijke kansen. 'Hij staat maar vijftien punten achter en daarom doet hij volop mee in de titelstrijd', zei Marko tegenover Sport1.de.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws