Windsor over Monaco: 'Red Bull heeft haar kans gemist met Verstappen' Formule 1
Formule 1

Windsor over Monaco: 'Red Bull heeft haar kans gemist met Verstappen'

Windsor over Monaco: 'Red Bull heeft haar kans gemist met Verstappen'

Peter Windsor zag een spectaculaire Grand Prix van Monaco. De analist zegt dat hij niet begrijpt waarom de teams zo conservatief waren met hun bandenkeuze en dat Ferrari de winst heeft weggegooid. Het Italiaanse team ging eerst naar de intermediates en luisterde voor Charles Leclerc daarmee niet naar de woorden van Carlos Sainz.

Windsor begint terug op de race in Monaco via zijn Youtube-kanaal en zag Ferrari blunderen. 'Er is niets zo erg als vijf ronden op de intermediates te rijden en daarna overgaan op normale racebanden. Sainz gaf al eerder in de race aan meteen naar slicks te willen gaan en begrijp niet waarom ze Leclerc niet ook meteen op droogweerbanden hebben gezet, Ferrari maakte zo een enorme blunder met Leclerc. Het lijkt wel alsof de Formule 1-teams dit jaar erg conservatieve en veilige keuzes nemen terwijl deze slecht hebben uitgepakt in Monaco', zegt Windsor.

Red Bull maakte verkeerde keuze met Verstappen

Windsor zegt ook dat Red Bull Racing de verkeerde keuzes maakte voor Max Verstappen. De analist had graag gezien dat het Oostenrijkse team Verstappen met een aanvallende strategie meteen op racebanden had gezet. 'Ik begrijp niet waarom Red Bull Verstappen niet meteen op slicks heeft gezet. Red Bull heeft haar kans gemist met Verstappen. Hij moest na zijn teleurstellende kwalificatie aanvallen en dat had goed gekund in deze race, bovendien heeft hij het talent om in de halfnatte omstandigheden op die banden te rijden. Een gemiste kans.'

Windsor was lovend over Sainz, die een sterke race reed en als enige meteen naar racebanden ging. 'Sainz reed erg sterk en was de enige coureur met de juiste strategie. Hij meldde zijn team meteen om door te wisselen naar slicks en het was heel close met Sergio Pérez of hij eerste of tweede zou liggen na de tweede pitstop van de Mexicaan. Hij had de race kunnen winnen als Perez een foutje had gemaakt want de Spanjaard zat direct achter de Mexicaan om te kunnen profiteren in dat geval', zo vervolgt Windsor zijn betoog.

Sainz kon niks doen tegen Pérez

Windsor sluit af door te zeggen dat Pérez alles goed deed, geen fouten maakte en Sainz kansloos liet. 'Sainz kon niks doen achter Pérez, de Mexicaan bleef kalm en controleerde de race. Hij maakte geen fouten en Sainz had zo geen kans om de Red Bull-coureur in te halen. Toch geef ik Sainz een groot compliment door meteen te kiezen voor racebanden, dat heeft zijn race gemaakt', zo sluit Windsor af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws