Titelgevecht Verstappen en Hamilton verdeelt collega's op F1-grid Formule 1
Formule 1

Titelgevecht Verstappen en Hamilton verdeelt collega's op F1-grid

Titelgevecht Verstappen en Hamilton verdeelt collega's op F1-grid

Diverse Formule 1-coureurs hebben in Turkije antwoord gegeven op dé vraag van 2021: wie wordt er wereldkampioen? Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn de enige twee coureurs die echt nog kans lijken te maken op de titel dit jaar. Onder meer Charles Leclerc, Esteban Ocon en George Russell schijnen hun licht op de huidige strijd en onder de coureurs lijkt de verwachting groter te zijn dat Hamilton de titel wint.

'Ik heb geen idee', meldt Leclerc in eerste instantie als hem het vraagstuk voorgelegd wordt. De Ferrari-coureur lijkt zich niet bezig te houden met de titelstrijd tussen Red Bull Racing en Mercedes. Als er tijdens de persconferentie doorgevraagd wordt, laat de tweevoudig Grand Prix-winnaar dan toch vallen dat hij zijn geld op Verstappen zet.

Ocon, die naast de Monegask zat gedurende het persmoment, gaat voor Hamilton. 'Het zit dicht bij elkaar en dat is geweldig', is de Fransman van mening. 'Het is leuk, maar ik hoop dat wij volgend jaar mee kunnen doen voor de titel.' Voorlopig is Alpine een solide deelnemer in het middenveld. De overwinning van Ocon in Hongarije was dan ook een verrassing voor velen.

Russell en Raikkonen

Even later werd Russell en Kimi Raikkonen hetzelfde vraagstuk voorgelegd. Raikkonen, waarvan bekend is dat hij geen fan is van persmomenten, houdt het kort en pragmatisch: 'Degene die de meeste punten scoort aan het einde. Ik zou het niet weten, het gaat er in ieder geval om spannen.' Hij had het saai gevonden als de strijd nu al beslist was. Raikkonen kiest in de discussie dus geen kant.

Russell doet dit wel en kan eigenlijk ook alleen maar voor Mercedes kiezen. Hij vormt immers al jaren deel van het juniorenprogramma van de Duitse renstal. 'Gebaseerd op de ervaring van Mercedes en Hamilton in dit soort situaties, ga ik voor Lewis. Het zal echter wel spannend worden.' Verstappen, die vecht om zijn eerste wereldtitel, zal volgens de Brit nét aan het kortste eind trekken in 2021.

Bottas kiest voor Hamilton

Ook Hamiltons teamgenoot, Valtteri Bottas, wordt de vraag voorgelegd. Net zoals Russell is hij het bijna aan zijn team wel verplicht om zijn vertrouwen uit te spreken en dat doet hij dan ook netjes: 'Ik maak zelf nog een mathematische kans. Als ik het niet word, dan Hamilton.' De Fin staat zelf bijna honderd punten achter op Hamilton en Verstappen. Technisch gezien kan hij de titel dus nog pakken, al is die kans vrij klein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws