Zoon Ferrari-oprichter vol lof over Verstappen: 'Hij is ongelofelijk snel' Max Verstappen
Max Verstappen

Zoon Ferrari-oprichter vol lof over Verstappen: 'Hij is ongelofelijk snel'

Zoon Ferrari-oprichter vol lof over Verstappen: 'Hij is ongelofelijk snel'

Piero Ferrari kan enkel complimenteus zijn over het niveau dat Max Verstappen toont. Ferrari is van mening dat de Nederlander op de toppen van zijn kunnen presteert. Hoewel hij ook te spreken is over het talent van Ferrari-coureur Charles Leclerc, denkt de zoon van de legendarische Enzo Ferrari in gesprek met Autosprint dat de Monegask nog niet op hetzelfde niveau zit als de regerend wereldkampioen.

Piero Ferrari, zelf voor ruim tien procent eigenaar van het Ferrari-concern, is binnen het bedrijf ook actief als vice-voorzitter. De 77-jarige Italiaan geeft eerlijk toe dat Ferrari-coureur Charles Leclerc nu nog niet kan tippen aan leeftijdsgenoot Verstappen. Leclerc en Verstappen waren in hun jongere jaren al rivalen in de kartsport, en werden vorig jaar voor het eerst titelconcurrenten op het hoogste niveau van de autosport, voordat de combinatie tussen Verstappen en Red Bull in de tweede seizoenshelft te sterk bleek te zijn.

Verstappen op de piek van zijn carrière

De zoon van Ferrari-oprichter Enzo Ferrari ziet ook dat de regerend wereldkampioen een uniek talent is: 'Hij is ongelofelijk snel. Hij reed al in de Formule 1 toen hij nog niet eens een rijbewijs had. Ik was erbij toen hij zijn eerste overwinning pakte in Barcelona. Hij heeft daarna ook zo zijn fouten gemaakt, en ongelukken meegemaakt. Nu is hij nog steeds jong, maar heeft hij al heel veel ervaring. Hij is een geweldige coureur die op zich op de piek van zijn carrière bevindt', aldus Ferrari.

Hoewel Leclerc slechts enkele weken jonger is dan zijn Nederlandse concurrent, debuteerde de Monegask pas in 2018 in de Formule 1, drie jaar later dan Verstappen. 'Charles (Leclerc, red.) heeft wel de benodigde snelheid om Verstappen te evenaren. Hij heeft echter minder ervaring, als je kijkt naar het aantal Grand Prix-deelnames. Leclerc kan nog groeien, hij zal nog steeds groeien', oordeelt Ferrari over de 25-jarige coureur die dit jaar aan zijn vijfde seizoen voor de Scuderia begonnen is. Ferrari heeft ook nog enkele woorden te melden over teamgenoot Carlos Sainz: 'Bravo! Ik denk dat we zijn volledige potentieel nog niet hebben gezien, daar wachten we nog op.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws