Verstappen grootste naam in live te volgen virtuele race in Imola Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen grootste naam in live te volgen virtuele race in Imola

Verstappen grootste naam in live te volgen virtuele race in Imola

Het noodweer in het noorden van Italië zorgde er eerder deze week voor dat er een streep door de Grand Prix van Emilia Romagna kon. De race in Imola zou het eerste deel van een triple-header met verder races in Monaco en Spanje moeten zijn. Hoewel de Grand Prix niet doorgaat, komt wereldkampioen Max Verstappen net als veel collega-coureurs toch in actie dit weekend op het Autodromo Internationale Enzo e Dino Ferrari.

Team Redline, het simracingteam van Verstappen, bevestigde gisteravond de terugkeer van Real Racers Never Quit, een initiatief dat eerder in het leven werd geroepen tijdens de coronacrisis. Dit weekend komen tal van coureurs in actie in de virtuele race in Imola, die vermoedelijk in Formule 3-auto's verreden zal worden. Vorig weekend nam Verstappen namens Team Redline nog deel aan de 24 Uur van de Nürburgring, en nu weet de Limburger zijn nieuw vrijgekomen weekend dus opnieuw op te vullen.

Verstappen is niet de enige Nederlandse coureur in het startveld: ook de deelname van Formule 2-coureur Richard Verschoor is bevestigd. Verschoor zal het komende zondag opnemen tegen veel van zijn rivalen, want hij is absoluut niet de enige Formule 2-coureur die virtueel zijn kunsten gaat vertonen. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Red Bull en dus zijn ook verschillende Red Bull-juniorcoureurs uitgenodigd, waaronder Jak Crawford, Isack Hadjar, Ayumu Iwasa en Enzo Fittipaldi.

Formule 1-collega's afwezig

Geen van de negentien collega-coureurs van Verstappen in de Formule 1 zal een poging doen om de Nederlander op zondag te verslaan, al zijn reservecoureurs Felipe Drugovich en Jack Doohan wel aanwezig. Andere bekende namen zijn voormalig Formule E-wereldkampioen António Félix da Costa, Oliver Rowland, Shane van Gisbergen, en Formule 3-talent Gabriel Bortoleto. De race gaat zondag een half uur later van start dan het geplande starttijdstip van de Grand Prix. Om 15.30 gaan de startlampen uit, en de race valt live te volgen op het Twitch-kanaal van Team Redline.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws