Olav Mol

Olav Mol, geboren op 20 januari 1962, is een Nederlandse commentator en presentator van de Formule 1. Dit doet hij sinds 1991 onafgebroken en sinds 2016 voor Ziggo Sport. Samen met pitstraat-verslaggever Jack Plooij vormt Mol het commentaarsduo. Dit duo ging niet mee naar Viaplay, maar blijft werkzaam voor Ziggo Sport.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Olav Mol is in het onstuimige Formule 1-landschap altijd een constante gebleken. Al sinds de Grand Prix van Monaco in 1991 verzorgt de nuchtere commentator standaard het verslag bij Formule 1-races. Met meer dan 500 Grands Prix op zijn naam zit Mol zelfs al langer in de F1-business dan de meest ervaren coureur, Fernando Alonso.

Formule 1 uitzendrechten

In 1991 heeft de NOS nog de uitzendrechten van de Formule 1, maar dat verandert spoedig na de komst van Olav Mol. In 1992 verplaatst de koningsklasse naar RTL en Mol reist mee. In 2022 kwamen de uitzendrechten terecht bij het Scandinavische Nordic Entertainment Group. NENT gaat met streamingdienst Viaplay de Grand Prix-weekenden uitzenden. De streamingdienst besloot om de doorgewinterde commentator achter te laten bij Ziggo Sport. Mensen die de races live willen volgen, zullen het moeten doen zonder het commentaar van Mol en Plooij, al is het wel mogelijk om via Grand Prix radio naar het icoon te luisteren. 

Olav Mol en Jack Plooij

In zijn lange overspannende carrière vormt Mol al heel lang een vast duo met de pitreporter Jack Plooij, maar dat is in het verleden ook anders geweest. De eerste vier jaar van zijn loopbaan als race verslaggever stond Mol er alleen voor, tot hij in 1995 werd bijgestaan door pitcommentator Allard Kalff. Deze combinatie houdt vijf jaar stand, dan neemt in 2001 Plooij het stokje van Kalff over.

Olav Mol Nieuws