Olav Mol

Het passeren van de jaren heeft voor ons F1-minnend landje garant gestaan voor hoge pieken, door Nederlandse namen, zoals Jos Verstappen. Toch heeft Nederland ook even droog gestaan op sportief gebied, tot de komst van Max tenminste. In al die tijd is er echter een constante gebleken die altijd op het toppen van zijn kunnen presteert; Olav Mol. Al sinds de Grand Prix van Monaco, in 1991, verzorgt de in Bloemendaal geboren commentator standaard het verslag bij Formule 1-races. Met meer dan 500 Grand Prixs op zijn naam, zit Mol zelfs al langer in de F1-business dan de langst actieve Formule 1-coureur, namelijk Barichello met 322 starts. 

Formule 1 uitzendrechten

In 1991 heeft de NOS nog de uitzendrechten van de Formule 1, maar dat verandert na de komst van Olav Mol snel. In 1992 verplaatst de F1 naar RTL, en Mol verhuist mee. Niet alleen voor fans, ook voor de hoge bazen van de zenders zijn de Formule 1 en Olav Mol onlosmakelijk verbonden; sinds de komst van Mol zijn de uitzendrechten vier keer verandert en elke keer is Mol mee verhuist. 

Olav Mol - Jack Plooij

In de zo'n dertig jaar overspannende carrière, vormt Mol al bijna twintig jaar een vast duo met de pits reporter Jack Plooij, in de F1 maar ook erbuiten. Toch is het in het verleden ook anders geweest. De eerste vier jaar van zijn loopbaan als race verslaggever staat Mol er alleen voor, tot hij in 1995 wordt bijgestaan door pits commentator Allard Kalff. Deze combinatie houdt vijf jaar stand, dan neemt in 2001 Jack Plooij het stokje over. 

Meer nieuws