Chandhok verkiest Verstappen boven Hamilton: 'Maar ze waren allebei niet foutloos' Opinie
Opinie

Chandhok verkiest Verstappen boven Hamilton: 'Maar ze waren allebei niet foutloos'

Chandhok verkiest Verstappen boven Hamilton: 'Maar ze waren allebei niet foutloos'

Voor Karun Chandhok heeft Max Verstappen in de eerste seizoenshelft beter gepresteerd dan Lewis Hamilton. Hoewel hij de keuze tussen de twee topcoureurs lastig vond, waren er twee momenten in de titelstrijd van 2021 doorslaggevend voor de Brit, in negatieve zin. Ook Verstappen was niet foutloos, maar de fouten van de Nederlander zijn relatief klein.

'De keuze tussen Verstappen en Hamilton was een lastige, voor allebei de coureurs valt wat te zeggen. Geen van beiden was perfect in de eerste seizoenshelft', aldus Chandhok, die door Sky Sports F1 gevraagd werd om een vonnis te vellen voor de eerste elf races van 2021. Als vanzelfsprekend zijn het de Red Bull Racing-ster en de Mercedes-routinier die gevochten hebben om de eerste plek in de ranglijst van de analist.

Over Verstappen meldt hij het volgende: 'In Bahrein maakte hij een fout door Hamilton in te halen buiten het circuit om, terwijl hij wederom wijd ging in Portimão, wat hem poleposition kostte. Ik geloof daarnaast dat hij Hamilton meer ruimte had kunnen bieden tijdens de crash in Silverstone.' Drie fouten voor de Limburger dus, waarvan met name de laatste grote gevolgen had, als je dat incident Verstappen toeschrijft.

'Daarnaast is hij fantastisch geweest dit seizoen en heeft hij elke mogelijkheid optimaal benut. Zonder de klapband in Baku, en aangenomen dat hij in Silverstone tweede was geworden, had hij op 37 punten voorsprong gestaan in het kampioenschap', stelt de F1-analist, die daarmee aan probeert te geven dat de achterstand op zijn Britse titelconcurrent ook deels ongelukkig is voor Verstappen.

Hamilton met twee grote fouten

Bij Hamilton waren de fouten schaarser, maar wel groter. 'Lewis' matige weekend in Monaco en zijn fout bij de herstart in Baku zorgen ervoor dat hij wat mij betreft onder Verstappen staat in de top vijf', beargumenteert Chandhok. Het weekend in Monaco was weliswaar niet een fout, maar de ondermaatse prestatie blijft niet ongenoemd.

'In Bahrein was Hamilton subliem en het was bijvoorbeeld cruciaal dat hij Verstappen kon blijven volgen in de vuile lucht in Spanje. Alleen daardoor werkte de undercut daar', vervolgt hij. Hamilton heeft in enkele races ook laten zien dat het er op 35-jarige leeftijd nog steeds in zit bij hem. Vandaar dat hij dan ook als tweede geklasseerd is in het overzicht.

Wel heeft Hamilton in 2021 met regelmaat geluk gehad. Chandhok: 'In Imola had hij veel geluk met de rode vlag, maar de geweldige coureurs lijken altijd het voordeel te houden als het ertoe doet. Dat hij met het voordeel in de titelstrijd de zomerstop in gaat, zal een grote psychologische bonus voor hem zijn.' Voor Hamilton zal het goed voelen dat hij ondanks zijn toch ietwat inferieure materiaal de zomerstop ingaat als WK-leider. De overige drie plekken in de top vijf van Chandhok zijn vergeven aan Lando Norris, Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws