F1-analist ziet maar één manier waarop Red Bull verslagen kan worden: 'Dat is jammer voor de rest' Opinie
Opinie

F1-analist ziet maar één manier waarop Red Bull verslagen kan worden: 'Dat is jammer voor de rest'

F1-analist ziet maar één manier waarop Red Bull verslagen kan worden: 'Dat is jammer voor de rest'

Max Verstappen kan eigenlijk alleen maar door zichzelf verslagen worden, dat is de conclusie van voormalig IndyCar-coureur James Hinchcliffe na de kwalificatiesessie op de zaterdag in Miami. De Nederlander wist daar probleemloos naar zijn zesde polepositie op rij in het 2024-seizoen te rijden. Ferrari kon nog wel achter Verstappen aansluiten tijdens de kwalificatie, wat volgens Hinchcliffe echt het hoogst haalbare was voor het Italiaanse team.

Sergio Pérez wist tijdens de kwalificatie van de Amerikaanse race twee tienden achter Verstappen te eindigen, wat hem een P4-startplaats voor de race opleverde. F1TV-presentratrice Laura Winter vraagt zich echter af waarom Pérez niet bij Verstappen kon aansluiten en de P2 kon pakken. De Mexicaan moest deze namelijk overlaten aan Ferrari's Charles Leclerc. 'Hij miste waarschijnlijk wat vandaag', is het antwoord van voormalig IndyCar-coureur Hinchcliffe op de vraag van Winter, in de nabeschouwing van F1TV.

Hinchcliffe analyseert vervolgens ook wat Pérez leek te missen tijdens zijn vliegende ronde in Miami. 'Op sommige stukken was hij even snel als Max, op andere momenten niet. Het kan zijn dat hij gewoon niet het perfecte rondje wist te rijden. Elke andere coureur had dat eerder ook al tijdens de kwalificaties, want het is zo moeilijk hier (op het Miami International Autodrome, red.). Dus hij heeft maar een klein beetje iets gemist, en ik denk dat hij nog steeds een hele sterke race kan rijden en kan inhalen.'

Ferrari last van oververhitting banden?

Dat Pérez geen perfect rondje wist te rijden, kwam goed uit voor Leclerc, die er uiteindelijk met P2 vandoor ging. Toch ging het ook voor de Monegask niet van een leien dakje, en zag het eruit dat de Ferrari-coureur veel met zijn auto moest vechten om zijn rondetijd eruit te kunnen persen. Ruth Buscombe, voormalig hoofd van racestrategie bij Alfa Romeo, durft echter niet met zekerheid te zeggen waardoor Leclerc nu zo'n moeite had met zijn SF-24.

'Het kan ook zijn dat de banden oververhit raakten, en dat hij daardoor gleed', geeft Buscombe als een potentiële verklaring voor de strubbelingen van de Monegask. 'En dat veroorzaakt dan helaas een soort kettingreactie, wanneer de banden dan nog meer oververhit raken, dan glijden ze nog meer. De Ferrari's waren de auto's die de strijd met Red Bull aan hadden kunnen gaan. Maar P2 en P3, daarover mag je niet al te veel klagen, want je hebt nog steeds een goede startplek.' Hinchcliffe is dat laatste met zijn F1TV-collega eens: 'Als Max op de baan staat, mag je niet klagen met een P2 en P3.'

De tekst gaat door onder de afbeelding.

F1-analist ziet maar één manier waarop Red Bull verslagen kan worden: 'Dat is jammer voor de rest'
Volgens Hinchcliffe mag Ferrari 'niet klagen over een P2 en P3', wanneer Verstappen aan de racestart staat (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

'Verstappen kan alleen door hemzelf verslagen worden'

Het gesprek komt vervolgens dan ook op Verstappen, en er wordt aan Hinchcliffe de vraag gesteld wie de Nederlander kan verslaan. 'Ik geloof echt dat Max alleen door hemzelf verslagen kan worden', is de IndyCar-coureur duidelijk. 'Red Bull kan ook alleen door zichzelf, door zelf gemaakte fouten, verslagen worden. Door een fout in de pits, bijvoorbeeld, of een mechanische fout, of een strategische blunder. Er is niet iets wat anderen kunnen doen, het moet vanuit het team zelf fout gaan. Dat is hoe dominant hij (Verstappen, red.) nu is, hoe goed hij rijdt, en hoe goed zijn team is in het uitvoeren van pitstops. Red Bull is op geen enkel punt zwak. Dat is jammer voor de rest, en de enige manier waarop ze een kans hebben (is als Red Bull zelf de fout maakt, red.).'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws