Verstappen is klaar met de vragen: 'Weet niet eens wat ik er nog meer over moet zeggen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen is klaar met de vragen: 'Weet niet eens wat ik er nog meer over moet zeggen'

Verstappen is klaar met de vragen: 'Weet niet eens wat ik er nog meer over moet zeggen'

Max Verstappen is klaar met de vragen over de onrust binnen Red Bull Racing en of het zijn prestaties beïnvloedt. De Nederlander denkt dat het team al heeft bewezen dat het operationele gedeelte staat als een huis, en dat niets of niemand dat kan beïnvloeden. Verstappen weet niet meer hoe hij moet antwoorden op vragen daarover, hij heeft het al vaak genoeg gezegd.

Elke week is er wel een andere krantenkop over Red Bull die het nieuws domineert. De afgelopen paar dagen ging het alleen maar over Adrian Newey, die vertrekt bij Red Bull. Het vertrek van de topontwerper zou volgens sommigen een complete ramp zijn voor de Oostenrijkse renstal, anderen denken dat het wel meevalt. Het team stelde op de persdag in Miami iedereen gerust dat het niet zo dramatisch is als het lijkt, omdat ze nog steeds een goed team met goede ingenieurs heeft. Verstappen en Sergio Pérez stonden allebei achter die uitspraak. Verstappen blijft er echter wel vragen over krijgen van de media, en daar is hij inmiddels wel een beetje klaar mee.

Tijdens de persconferentie na de sprintrace werd hem gevraagd of alles wat er gaande is achter de schermen bij Red Bull hem ook persoonlijk iets doet. 'Ik ben hier gewoon om te racen en te winnen', zegt Verstappen. 'Natuurlijk is het belangrijk om je goed te voelen en een stabiele omgeving te hebben om in te werken. We werken eraan en ik weet zeker dat alles goed komt. Er zijn al zoveel dingen over gezegd. Ik ben deze vragen letterlijk al sinds februari, maart aan het beantwoorden. Ik weet niet eens wat ik er nog over moet zeggen. We proberen ons gewoon te richten op de performance van de auto, en dusver heeft niets daar invloed op gehad, en daar ben ik blij om.'

Verstappen blij met format

De Nederlander liet na zijn overwinning in de sprintrace dus nogmaals weten dat wat er allemaal gaande is bij zijn team hem totaal niet beïnvloedt. Dat onderstreepte hij later door de poleposition te pakken. Hij zal op zondag vanaf P1 de Grand Prix van Miami aanvangen, die om 22:00u Nederlandse tijd begint. 'We hebben wat dingen veranderd (voor de sprintrace, red.) waarvan we dachten dat het beter zou zijn voor de kwalificatie, maar dat was niet zo. Maar ik ben dus wel blij met dit format, zodat we die dingen nog aan kunnen passen. Anders zat ik er het hele weekend mee opgescheept. Ik voelde me nog niet helemaal happy in de auto, dus er is nog wat ruimte voor verbetering', stelt Verstappen. 'Als we de balans voor elkaar krijgen, dan is de degradatie ook wat beter, en dan zouden we competitief moeten zijn.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws