NOS-verslaggever over aanwezigheid Trump in Miami: 'Hij lijkt overal mee weg te komen' Opinie
Opinie

NOS-verslaggever over aanwezigheid Trump in Miami: 'Hij lijkt overal mee weg te komen'

NOS-verslaggever over aanwezigheid Trump in Miami: 'Hij lijkt overal mee weg te komen'

NOS-verslaggever Louis Dekker heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de aanwezigheid van voormalig president Donald Trump tijdens het Grand Prix-weekend in Miami. Dekker schrok van de hoeveelheid beveiligers die de 77-jarige Amerikaan vergezelde en hij zag dat er vooral politiek werd bedreven. Dat hoort volgens de verslaggever niet bij een Grand Prix.

Ieder Grand Prix-weekend zijn er wel beroemdheden te gast bij de verschillende Formule 1-teams, maar zo veelbesproken als de persoon die afgelopen weekend te gast was bij McLaren zijn ze zelden. Voormalig president en huidig presidentskandidaat Trump, die momenteel in een rechtszaak verwikkeld is, kreeg bij het team van Lando Norris en Oscar Piastri een rondleiding en tevens een cursus engineering, zo stelt Dekker in de Formule 1-podcast van de NOS.

'McLaren voelde zich wel genoodzaakt, en dat was curieus, om vlak voor de race een statement naar buiten te brengen dat Trump bij hen te gast was geweest', vertelt de verslaggever. 'Het team zat ook wel een beetje met hem in de maag, want hier wordt natuurlijk politiek bedreven, min of meer over de ruggen van de fans en dat team faciliteerde dat. Degenen die het vooral faciliteerden overigens waren de leiders van de F1, Stefano Domenicali, en de FIA, Mohammed Ben Sulayem, en het was wat ongemakkelijk', zo vindt Dekker.

'Hij (Trump, red.) was overduidelijk op een soort van campagne en hij liet zich toejuichen als een rockster. Ik heb ook nog nooit zo'n heftige beveiliging op de grid gezien vlak voor de start van een race. Het was wel een heel dubbel gevoel', blikt Dekker terug op de situatie. 'Hij was daar, zo zei hij zelf, als F1-fan. Ik meen dat hij ook iets heeft gezegd dat hij fan was van Alain Prost in het verleden. Dat moeten we dan maar geloven, maar ik heb zo mijn twijfels', is Dekker duidelijk niet overtuigd van de bewering van de Amerikaan.

'Trump lijkt overal mee weg te komen'

Maar wat men er ook van vindt, Trump komt volgens Dekker overal binnen. 'En laat ik het dan ook maar afmaken: hij lijkt ook overal mee weg te komen. Er waren ook wel heel veel mensen opgelucht dat hij op een bepaald moment weer vertrokken was, want hij had een hele armada aan beveiligers bij zich en dat hoort eigenlijk niet bij een Grand Prix', sluit de NOS-verslaggever zijn verhaal af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws