Contracteren Newey voor geen enkel team een 'no-brainer': 'Ondanks zijn staat van dienst' Formule 1
Formule 1

Contracteren Newey voor geen enkel team een 'no-brainer': 'Ondanks zijn staat van dienst'

Contracteren Newey voor geen enkel team een 'no-brainer': 'Ondanks zijn staat van dienst'

BBC-journalist Andrew Benson is er redelijk zeker van dat Adrian Newey nog geen plannen heeft om de Formule 1 definitief de rug toe te keren. Ferrari lijkt de beste papieren te hebben, maar ook McLaren zou de 65-jarige Britse topontwerper overwegen, al lijkt het laatstgenoemde team niet alles op alles te zetten om Newey naar Woking te halen.

McLaren boekte afgelopen weekend voor het eerst in bijna drie jaar weer eens een Grand Prix-zege in de koningsklasse van de autosport. Het Britse team heeft in de voorbije twaalf maanden veel progressie geboekt en nu Newey op korte termijn beschikbaar is, zou McLaren opnieuw een grote slag kunnen slaan. Maar is Newey eigenlijk wel een optie voor McLaren? Benson geeft antwoord.

'Ik weet zeker dat ze hem overwegen, maar de sfeer bij McLaren is niet die van een team dat hard achter Newey aanzit', stelt de Britse journalist op de website van de BBC. 'Newey is erg duur en hij werkt niet fulltime, dus hem contracteren is voor geen enkel team een no-brainer, ondanks de zekere kwaliteiten die hij naar iedere omgeving mee zou brengen en ondanks zijn onbetwistbare staat van dienst.'

Terugkeer Newey vrijwel zeker?

Newey vertrekt pas in het eerste kwartaal van 2025 bij Red Bull, maar heeft wel per direct zijn ontwerptaken op de F1-afdeling van de Oostenrijkse renstal naast zich neergelegd. Dat betekent dat de Brit inmiddels al op gardening leave is en rond deze tijd in 2025 voor een ander team aan de slag zou kunnen gaan. Afgaande op de woorden van McLaren-CEO Zak Brown, die stelde zeer tevreden te zijn met zijn hele team, lijkt zijn toekomst niet in Woking te liggen.

'Daarmee zegt hij overigens niet dat ze niet achter Newey aan zullen gaan', sluit Benson de komst van Newey naar McLaren ook niet volledig uit. 'Maar het gevoel is dat Ferrari op poleposition staat om hem te contracteren, ervan uitgaande dat hij na zijn onderbreking deze zomer terug wil komen naar de F1', schrijft Benson, die er duidelijk rekening mee houdt dat Newey nog niet met pensioen gaat. 'Waarom zou hij onderhandeld hebben over een vervroegde vrijlating als terugkeren niet zijn bedoeling was?', sluit Benson af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws