Palmer wijst op verschil tussen Verstappen en Norris: 'Hij zou zich niet laten uitremmen' Opinie
Opinie

Palmer wijst op verschil tussen Verstappen en Norris: 'Hij zou zich niet laten uitremmen'

Palmer wijst op verschil tussen Verstappen en Norris: 'Hij zou zich niet laten uitremmen'

Jolyon Palmer zag Max Verstappen met zijn 'doortastende' inhaalactie op concurrent en poleman Lando Norris direct na de start de basis voor zijn 61ste overwinning in de koningsklasse van de autosport leggen. Volgens de voormalig Formule 1-coureur was de Red Bull Racing-coureur een stuk agressiever dan zijn McLaren-opponent en juist dat maakte het verschil. Waren de rollen echter omgedraaid, dan had de wereld er volgens Palmer waarschijnlijk heel anders uitgezien.

Op zaterdag moest Verstappen nipt zijn meerdere erkennen in een ijzersterke Norris, die de Nederlander in de slotfase van Q3 met een verschil van 0,020 seconden de poleposition afsnoepte. Omdat het lastig is om in te halen op het Circuit de Barcelona-Catalunya kende Verstappen het belang van een goede start en op het moment dat hij er één nodig had, leverde hij ook.

De 26-jarige Limburger kwam goed van zijn plek en dook meteen aan de binnenzijde van Norris, die iets minder goed weg was. Verstappen werd zelfs even op het gras geduwd door zijn grootste uitdager, maar hield vol en passeerde Norris bij het ingaan van de eerste bocht. En hoewel het hem niet de leiding bracht, George Russell was immers aan de buitenzijde aan beide kemphanen voorbijgegaan, was deze actie volgens Palmer cruciaal.

'Hij (Verstappen, red.) heeft het fantastisch gedaan', zegt Palmer in de Chequered Flag-podcast. 'Eerst door een goede start te hebben en vervolgens door aan de binnenzijde van Norris te duiken. Daardoor kon Norris zijn positie in de eerste bocht niet behoorlijk verdedigen, Verstappens voorvleugel bevond zich immers al volledig naast hem. Russell had een briljante start en ging beide coureurs weliswaar voorbij, maar het was cruciaal dat Verstappen meteen langs Norris ging. Dus hij maakte het verschil eerst door langs Norris, die de enige bedreiging voor hem was, te gaan en daarna door Russell te passeren, die vervolgens een mooie buffer vormde tussen hem en Norris. Een cruciale, doortastende inhaalactie die hem uiteindelijk de racewinst opleverde', aldus Palmer.

Verschil Verstappen en Norris

Palmer doet vervolgens nog een opvallende uitspraak. Norris stelde na afloop dat hij niet later kon remmen, omdat hij Russell aan de buitenkant zat. Maar Palmer, die tegenwoordig als analist werkzaam is voor F1TV, denkt echter dat de situatie er heel anders uit had gezien als de rollen waren omgedraaid en Verstappen aan de buitenkant van Norris richting bocht één had gezeten. 'Als Verstappen in de positie van Norris had gezeten, dan zou hij zich denk ik niet laten uitremmen. En gaan ze dan beiden over de run-off, dan is dat maar zo. Hij is veel agressiever, dat hebben we keer op keer kunnen zien in de eerste bocht na de start', sluit Palmer af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws