BBC-journalist komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Mogen niet onderschatten hoe goed hij is' Opinie
Opinie

BBC-journalist komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Mogen niet onderschatten hoe goed hij is'

BBC-journalist komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Mogen niet onderschatten hoe goed hij is'

Andrew Benson komt superlatieven tekort voor Max Verstappen, na diens overwinning in de Grand Prix van Spanje. De BBC-journalist is er volledig van overtuigd dat Red Bull Racing afgelopen zondag hoofdzakelijk won dankzij een briljant optreden van de regerend wereldkampioen. De Brit stelt genoten te hebben van de WK-leider en hij stelt dat niet onderschat mag worden hoe goed de Nederlander is.

Na 66 ronden klonken op het podium in Barcelona opnieuw het Nederlandse en Oostenrijkse volkslied voor de winnende coureur en constructeur. In de Chequered Flag-podcast stelde presentator Harry Benjamin dat Red Bull weer een race had gewonnen, maar dat zag Benson toch net even wat anders. 'Harry, je zegt dat Red Bull de race heeft gewonnen, maar daar ben ik het niet mee eens: Verstappen heeft de race gewonnen', zegt de journalist vol overtuiging. 'Het kwam allemaal door hem.'

Volgens Benson werd zondag maar weer eens duidelijk waarom Verstappen momenteel geen gelijke kent in de koningsklasse van de autosport. 'Als hij iets moet doen, dan doet hij het', zegt Benson, die zijn opmerking meteen toelicht. 'Hij had een goede start nodig en hij maakte er één, hij moest Russell snel voorbij en dat deed hij dan ook en hij moest een gat slaan naar Russell toen Norris klem zat en ook dat deed hij', somt Benson de momenten op waarop Verstappen als coureur echt het verschil maakte ten opzichte van zijn naaste belager Lando Norris.

'Mogen niet onderschatten hoe goed Verstappen is'

Met deze acties legde Verstappen de basis voor zijn zege in de Spaanse Grand Prix. Benson heeft met veel bewondering gekeken naar de prestaties van de Nederlander en hij bewierookt de drievoudig wereldkampioen. 'Hij opereert momenteel op een ontzettend hoog niveau. We mogen echt niet onderschatten hoe goed Verstappen is. Mensen vinden het wellicht saai als hij iedere keer wint, maar hij is één van de allerbeste coureurs die de sport ooit heeft gekend. Het is een absoluut voorrecht om hem op dit niveau aan het werk te zien', zegt Benson. 'Alle andere coureurs zullen een tandje bij moeten schakelen als ze hem willen verslaan, zelfs als ze af en toe een betere auto hebben. En ik denk dat Norris die momenteel heeft', sluit Benson zijn lofzang voor Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws