Rosberg ziet de messen geslepen worden tussen teamgenoten: 'Leek wel een wraakactie' Opinie
Opinie

Rosberg ziet de messen geslepen worden tussen teamgenoten: 'Leek wel een wraakactie'

Rosberg ziet de messen geslepen worden tussen teamgenoten: 'Leek wel een wraakactie'

Nico Rosberg vormde vier jaar lang een duo met Lewis Hamilton bij Mercedes, en gezien het voordeel op de andere teams leverde dat regelmatig een harde interne strijd op. De Duitser ziet die strijd ook steeds meer bij Ferrari ontstaan, en weet dat Frédéric Vasseur ook in 2025 weer voor een nieuwe uitdaging staat.

Carlos Sainz kreeg nog voor de start van het seizoen te horen dat hij na 2024 voor een nieuwe werkgever moet uitkomen. De Spanjaard liet zich niet uit het veld slaan, en begon ijzersterk aan het seizoen. In Australië won hij de Grand Prix, en in China eindigde hij pas voor het eerst naast het podium. Charles Leclerc kreeg voor het seizoen een contractverlenging, en wordt veelal gezien als de beoogde eerste coureur bij Ferrari dit jaar, maar de Monegask moet nu hard voor zijn plekje strijden.

Sainz en Leclerc zitten elkaar dwars

In China kwamen de Ferrari-mannen elkaar in beide races tegen. In de sprintrace stelde Sainz zich nog agressief op ten opzichte van zijn teamgenoot, waarbij Sainz en Leclerc elkaar zelfs raakten in de hairpin. Een dag later startte Leclerc voor Sainz, en gingen ze zij aan zij door de eerste bochtencombinatie. 'Ik vind dit Ferrari-duel heerlijk. Nu was het Charles Leclerc die Carlos Sainz naast de baan drukte', ziet Rosberg bij Sky Sports F1.

Na de sprintrace sprak teambaas Vasseur zijn coureurs nog toe: met elkaar strijden mag, maar het mocht wel iets minder hard. 'Het lijkt erop dat de woorden van Vasseur het ene oor ingingen en het andere oor weer uitkwamen', lacht Rosberg. 'Dit leek wel een beetje een wraakactie. Hij gaf hem een koekje van eigen deeg. Ze werden er wel allebei door benadeeld, want George Russell kon hen allebei inhalen.' Uiteindelijk eindigden de Ferrari's nog voor de Britse Mercedes-coureur als vierde en vijfde, waarbij Leclerc voor het eerst dit seizoen voor Sainz eindigde.

Hamilton versus Leclerc

Sainz moet dus weg na dit seizoen, en wordt door Lewis Hamilton vervangen. Rosberg verwacht ook dan weer een spannend duel. 'Charles is na Max Verstappen waarschijnlijk de snelste coureur in de kwalificaties, dus het zal voor beiden een hard gevecht worden.' Hamilton is met 104 polepositions recordhouder, maar legt het dit seizoen vooralsnog af tegen teamgenoot Russell. 'Ik denk dat Hamilton en Leclerc aan elkaar gewaagd zullen zijn, dus dat wordt geweldig om te volgen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lewis hamilton charles leclerc ferrari 2023
Hamilton en Leclerc rijden volgend jaar samen voor Ferrari.

Rosberg ging ook nog verder in op de transfer van Hamilton. 'Op basis van de prestaties tot nu toe lijkt het een goede zet geweest te zijn. Twaalf jaar geleden maakte hij ook al een geweldige overstap van McLaren naar Mercedes. McLaren won toen races en Mercedes stond nergens. Toen hij van team wisselde, ging McLaren achteruit, en begon Mercedes te winnen. Misschien heeft hij nu weer dezelfde timing te pakken.'

Over de leeftijd van de nu 39-jarige Hamilton maakt Rosberg zich geen zorgen. 'Fernando Alonso wordt over een paar maanden 43, en het is ongelofelijk om te zien dat hij nog steeds op het hoogste niveau rijdt. Dat kan hij alleen omdat hij een van de beste coureurs ooit is, en daarom kan Lewis dat ook. Een half jaar geleden was Lewis samen met Verstappen misschien nog wel de beste coureur op de grid. Nu was het begin van het seizoen wat lastiger, maar Hamilton kan ook zeker tot na zijn veertigste zonder problemen mee.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws