Rosberg doet boekje open over Mercedes-tijd: 'Hamilton en ik moesten betalen voor schade' Formule 1
Formule 1

Rosberg doet boekje open over Mercedes-tijd: 'Hamilton en ik moesten betalen voor schade'

Rosberg doet boekje open over Mercedes-tijd: 'Hamilton en ik moesten betalen voor schade'

Het is alweer bijna acht jaar geleden dat Nico Rosberg de Formule-1 verliet, maar relevant blijft hij altijd. In de podcast Business of Sport doet de voormalig coureur een boekje open over zijn tijd bij Mercedes waar hij naast Lewis Hamilton reed. De twee waren zeer aan elkaar gewaagd en dat leidde meerdere keren tot een crash. Rosberg vertelt nu dat de Duitse renstal de twee coureurs een contract liet tekenen om verdere crashes te voorkomen.

Rosberg en Hamilton reden van 2014 tot 2016 voor Mercedes. 'We moesten een contract ondertekenen waarin in stond dat als we zouden crashen, ongeacht wiens schuld het was, wij beiden de schade zouden moeten betalen', onthult Rosberg.

Spaanse Grand Prix 2016

Het Duitse team besloot om de coureurs op het matje te roepen en het contract te laten ondertekenen nadat de twee tijdens de openingsronde van de Spaanse Grand Prix in 2016 waren gecrasht. Het was tijdens die Grand Prix dat Max Verstappen zijn eerste Formule 1-overwinning binnensleepte.

'Ik weet nog hoeveel ik moest betalen', vertelt de Duitse Fin. Hij vertelt niet om welke crash het precies ging, maar de bedragen komen wel boven tafel. 'Ik moest 360.000 Britse ponden betalen. Dat was echt heel pijnlijk.' Het genoemde bedrag komt neer op zo'n 420.000 euro. Volgens het contract moest er alleen betaald worden wanneer de twee coureurs met elkaar crashten. Incidenten met andere coureurs telden niet mee.

'Daarna zorgden we ervoor dat we niet weer zouden botsen', vertelt Rosberg. Volgens kenners zou het torenhoge bedrag betaald zijn naar aanleiding van de crash tussen Rosberg en Hamilton tijdens de Oostenrijkse Grand Prix van 2016.

Niet de eerste keer

Om te zeggen dat Rosberg niet anders gewend was dan dat hij moest betalen voor de door hem aangerichte schade gaat te ver. Wel moest hij al heel vroeg in zijn carrière dokken. Het eerste echte salaris dat hij verdiende in de Formule 1 moest hij volledig afstaan om openstaande schulden te betalen. Na testrijder te zijn geweest voor Williams verdiende de oud-coureur 80.000 euro. 'Zodra het op mijn bankrekening stond, was het alweer weg aangezien mijn vader een lening was aangegaan voor een incident dat ik had veroorzaakt in de Formule 2.'

Gelukkig komen de betaalde bedragen neer op een schijntje van wat Rosberg met zijn Formule 1-carrière heeft verdiend, met name tijdens zijn Mercedes-tijd. Tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2016 tekende Rosberg nogmaals een tweejarig contract met de Duitse renstal. Met de deal zou hij in de twee jaar daarna zo'n 100 miljoen euro verdienen. Aan het einde van het 2016-seizoen besloot Rosberg echter de Formule 1 te verlaten.

'Ik heb het geluk dat ik zo veel geld heb verdiend met sport dat (die 100 miljoen, red.) geen rol meer speelde in mijn besluit. Ik wist dat ik met wat ik had verdiend sowieso al mijn wensen kon vervullen en ook nog die van mijn kinderen en kleinkinderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws