Stewart denkt dat Verstappen in zijn tijd was verongelukt bij crash Opinie
Opinie

Stewart denkt dat Verstappen in zijn tijd was verongelukt bij crash

Stewart denkt dat Verstappen in zijn tijd was verongelukt bij crash

Jackie Stewart denkt dat Formule 1-coureurs vijftig jaar geleden een crash zoals die van Max Verstappen tijdens de Britse Grand Prix niet zouden overleven. Het zegt wat hem betreft veel over de stappen die zijn gezet op het gebied van veiligheid. In gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com tipt hij de Nederlander voor de zege in de Grand Prix van Nederland.

In de openingsronde van de Britse Grand Prix crashte de Nederlander hard in de bandenstapel nadat hij werd aangetikt door Lewis Hamilton. 'Het ongeluk dat Verstappen eerder dit jaar had op Silverstone, in mijn tijd zou hij zijn verongelukt', zegt Stewart, drievoudig Formule 1-kampioen. Hij was in de jaren zestig en zeventig actief in de Formule 1 en de sport was toentertijd dusdanig onveilig, dat bijna ieder jaar wel een coureur stierf in het harnas.

'Een enorme crash', zo noemt Stewart de klapper van Verstappen in Groot-Brittannië. 'Tegenwoordig geeft de omheining van het circuit mee en heeft ook de auto zelf een kreukelzone. De cockpits zijn tegenwoordig veel veiliger dan ooit tevoren.'

Stewart zet geld in op Verstappen

Wat de 82-jarige Formule 1-legende betreft, is Verstappen de grote favoriet aankomende zondag op Zandvoort. 'Ik denk dat Max gaat winnen omdat het publiek helemaal los zal gaan, en hij is gewoon competitief. Red Bull is ook competitief, maar Mercedes heeft misschien voor te lang te veel succes gehad. Het zou prachtig zijn als de jongen van eigen bodem hier gaat winnen.'

Wint Max Verstappen de Grand Prix van Nederland? Ontvang twee keer je inzet!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws