Verbazing om zege Ocon: 'Zag deze nooit aankomen in mijn glazen bol' Opinie
Opinie

Verbazing om zege Ocon: 'Zag deze nooit aankomen in mijn glazen bol'

Verbazing om zege Ocon: 'Zag deze nooit aankomen in mijn glazen bol'

Voor David Tremayne is, net als het gros van de Formule 1-paddock, de zege van Esteban Ocon in de Hongaarse Grand Prix een grote verrassing. Zelfs al zou de gerenommeerde journalist zijn geld inzetten op een overwinnaar uit het middenveld, dan stond Ocon laag op het lijstje.

'Handen omhoog', opent Tremayne zijn column op de officiële site van de Formule 1. 'Zag iemand de overwinning van Ocon/Alpine aankomen?' De Brit benadrukt dat dit vooral mogelijk werd gemaakt door de startcrash van Valtteri Bottas, waarbij tal van toppers uitvielen, en de strategische blunder bij Lewis Hamilton, maar stelt tegelijkertijd dat hij een andere middenmotor had getipt als winnaar in een dergelijke situatie.

Tremayne was voor Alonso gegaan

'Als ik een Alpine-zege had moeten voorspellen, en ik moet eerlijk zijn dat mijn geld eerder naar Ferrari, McLaren en misschien AlphaTauri en Aston Martin zou gaan, dan was ik voor Fernando Alonso gegaan. Eerlijk gezegd zag ik deze nooit aankomen in mijn glazen bol', gaat Tremayne verder.

Daarom vindt Tremayne het alleen maar mooi dat de 24-jarige Fransman als eerste over de meet kwam op de Hungaroring. 'Ik houd er van om jonge coureurs hun eerste zege te zien boeken, om getuige te zijn van die uitbarsting van emoties en adrenaline.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws