Rosberg doet suggestie voor Red Bull line-up 2022 Opinie
Opinie

Rosberg doet suggestie voor Red Bull line-up 2022

Rosberg doet suggestie voor Red Bull line-up 2022

Nico Rosberg is van mening dat Pierre Gasly een stoeltje bij Red Bull Racing voor volgend jaar verdient. De Formule 1-wereldkampioen van 2016 heeft tegelijkertijd ook zijn bedenkingen. De Fransman zou niet heel erg goed tegen druk kunnen en al helemaal niet als stalgenoot van Max Verstappen.

Rosberg is onder de indruk van hoe Gasly in 2021 presteert. De Fransman staat op het moment negende in het kampioenschap met precies vijftig punten. 'Met hoe hij nu presteert, zouden ze hem in de Red Bull moeten zetten volgend jaar', aldus de voormalig coureur van Mercedes en Williams tegenover Sky Sports F1.

Echter: kan Gasly de druk aan bij het topteam? 'Het probleem is dat ze zich daar wel zorgen over moeten maken', stelt Rosberg. Bij AlphaTauri ervaart Gasly volgens hem geen druk en kan hij makkelijk de rol van teamleider op zich nemen, daar rookie Yuki Tsunoda veel punten achterstand heeft. 'Als je teamgenoot van Max Verstappen wordt, dan is dat de moeilijkste situatie waarin je kan zitten in de gehele Formule 1.' Daarom, zo denkt Rosberg, worstelt Red Bull Racing met de rol van Gasly binnen AlphaTauri en Red Bull.

Red Bull Racing geen onbekend terrein voor Gasly

Gasly was eerder al teamgenoot van Verstappen in de Formule 1. In de eerste helft van 2019 presteerde de enkelvoudig racewinnaar echter ondermaats, met een P4 in Groot-Brittannië als beste resultaat. Dat kwam mede doordat Verstappen en Sebastian Vettel voor hem crashten. Na de winterstop werd Gasly teruggezet naar Toro Rosso en bewandelde Alexander Albon de omgekeerde weg. Ook hij werd aan de kant geschoven, eind 2020. Rosberg: 'Het is ongelofelijk hoe Red Bull al deze geweldige coureurs naast hem zet, maar dat niemand binnen vijf tienden kan zitten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws