Verstappen barst van het zelfvertrouwen: 'Hij wist dat hij geen penalty zou krijgen' Opinie
Opinie

Verstappen barst van het zelfvertrouwen: 'Hij wist dat hij geen penalty zou krijgen'

Verstappen barst van het zelfvertrouwen: 'Hij wist dat hij geen penalty zou krijgen'

Max Verstappen wist afgelopen zondag in Oostenrijk alweer zijn zevende overwinning van het seizoen te boeken. Er stond andermaal geen maat op de Red Bull Racing-coureur en hij achtte de voorsprong op Charles Leclerc zelfs groot genoeg om in de slotfase ook nog een poging te wagen om de snelste raceronde van zijn teamgenoot Sergio Pérez af te pakken. Nam Verstappen niet een groot risico, in de wetenschap dat er links en rechts straffen werden uitgedeeld vanwege het overschrijden van de track limits? Karun Chandhok denkt in ieder geval van niet.

Met nog enkele ronden te gaan, had Verstappen een zeer ruime voorsprong op zijn eerste achtervolger Leclerc. De marge was zelfs groot genoeg om een pitstop te maken en vervolgens de leiding te behouden. De regerend wereldkampioen liet zich deze kans niet ontnemen en hij dook naar binnen voor een setje softs. De Nederlander kwam een tweetal seconden voor Ferrari-coureur Leclerc weer de baan op en in zijn poging om de snelste raceronde te rijden, bouwde hij die voorsprong uiteindelijk uit tot 5,1 seconden.

Stel je eens voor dat Verstappen na de race alsnog een straf zou hebben gekregen wegens het overschrijden van de baanlimieten en dat Red Bull hierdoor niet alle races zou winnen dit jaar. 'Stel je dat eens voor', vraagt presentator Matt Baker in de Sky Sports-podcast aan Chandhok. 'Weet je Matt, ik denk dat hij (Verstappen, red.) momenteel op een verschrikkelijk hoog niveau opereert. Als je terugkijkt naar Barcelona, daar reed hij constant rondjes laag in de 1.17 en toen zei hij over de radio: ik wil graag voor de snelste ronde gaan. Ze zeiden hem dat hij al een waarschuwing had voor het overschrijden van de track limits en ze wilden dat hij voorzichtig deed. Maar hij reed een 1.16.3, een seconde sneller dan hij gedurende die hele stint deed. En hij kwam niet buiten de baan, hij wist precies wat hij aan het doen was.'

Verstappen barst van het zelfvertrouwen

Volgens Chandhok was er geen enkele twijfel en had Verstappen de situatie volledig onder controle. 'Ik denk dat hij in een flow zit en de auto past ook uitstekend bij zijn rijstijl. Hij heeft het vertrouwen en hij weet dat hij niet buiten de baan zal komen. Hij weet dat hij de overwinning niet uit handen geeft, want hij weet dat hij geen penalty krijgt. Het is net als met Lewis (Hamilton, red.) en Michael (Schumacher, red.), we zien een grootheid zich ontwikkelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws