Villeneuve weet het zeker: 'Alpine zal lijden onder verlies van Alonso' Opinie
Opinie

Villeneuve weet het zeker: 'Alpine zal lijden onder verlies van Alonso'

Villeneuve weet het zeker: 'Alpine zal lijden onder verlies van Alonso'

Alpine zal lijden onder het verlies van Fernando Alonso, zo oordeelt Jacques Villeneuve in gesprek met Le Journal de Montréal. De wereldkampioen van 1997 zag hoe de Spaanse routinier in Bahrein hoge ogen gooide door in zijn eerste race voor Aston Martin al een podiumplek te scoren.

'Alpine zal lijden onder zijn verlies', wordt Villeneuve geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'We wisten dat Fernando twee weken geleden in Bahrein in de mix zou zitten voor de eerste Formule 1-race van het seizoen 2023. Hij was echt indrukwekkend met zijn inhaalacties', is de Canadees uitermate lovend over de tweevoudig wereldkampioen. Beargumenting waarom Alpine zou lijden, blijft echter uit.

Wel speelde de leeftijd van Alonso (41) een rol om niet voor een meerjarige verlenging bij Alpine te gaan. Bij Aston Martin speelde dat minder een rol. 'Als je op een punt komt dat je niet meer dat verlangen en die bereidheid hebt om risico's te nemen, kun je net zo goed stoppen. Alonso heeft laten zien dat hij nog even hongerig is als twintig jaar geleden. En de ervaring heeft hem alleen maar geholpen om derde te eindigen.'

Ook Stroll ontvangt positieve kritiek Villeneuve

Lance Stroll mag ook op positieve woorden van landgenoot Villeneuve rekenen. Hij wist ondanks blessures als zesde te eindigen, terwijl zijn deelname lang niet eens zeker was. 'Het was een zeer positieve start van het seizoen. In Bahrein gaf hij 1,1 seconde toe op zijn teamgenoot Alonso, terwijl hij door blessures niet aan de wintertests had deelgenomen. Hij doet het goed... tegen alle verwachtingen in.'

Poll

Zal Alpine inderdaad lijden onder het verlies van Alonso?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws