Gewonde coureur Correa haalt uit naar FIA: 'Meer vragen dan antwoorden' F2 & F3
F2 & F3

Gewonde coureur Correa haalt uit naar FIA: 'Meer vragen dan antwoorden'

Gewonde coureur Correa haalt uit naar FIA: 'Meer vragen dan antwoorden'

Juan Manual Correa crashte eind augustus zwaar op Spa-Francorchamps. Collega-coureur Anthoine Hubert overleefde het ongeluk niet en Correa is na een flink aantal operaties nog verre van hersteld.

De FIA publiceerde na vijf maanden onderzoek een rapport over de omstandigheden van het ongeluk. Correa kan zich nauwelijks vinden in het gepubliceerde stuk.

'Het rapport roept voor mij meer vragen dan antwoorden op', schrijft de coureur op Instagram. 'Ik vind het verrassend dat het volledige ongevallenrapport niet aan mij ter beschikking is gesteld, zodat ik de conclusies beter kan begrijpen. Ik zal met mijn advocaat blijven werken aan het verkrijgen van een exemplaar.'

Geen schuldige aangewezen

De belangrijkste conclusies van het FIA-rapport zijn dat er niemand direct verantwoordelijk kan worden gesteld voor het tragische ongeluk in de Belgische Ardennen. Het rapport spreekt over een 'ongelukkige samenloop van omstandigheden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws