Goede resultaten McLaren ook positief voor Mercedes: 'Bemoedigend om te zien' Column
Column

Goede resultaten McLaren ook positief voor Mercedes: 'Bemoedigend om te zien'

Goede resultaten McLaren ook positief voor Mercedes: 'Bemoedigend om te zien'

Technisch directeur van Mercedes Andew Shovlin zag hoe zijn team dubbele punten binnenhaalde, maar het toch ook lastig had tijdens de race. Er staat de Duitse renstal nog heel wat te doen voor de volgende Grand Prix, realiseert hij zich. ‘We hebben een aantal goede ontwikkelingen in de pijplijn zitten’, geeft Shovlin aan op de website van Mercedes AMG Petronas Formule One Team.

Net als de coureurs en teambaas, komt Shovlin eerst met complimenten aan zijn landgenoot na diens eerste overwinning. ‘Lando en McLaren hebben het heel goed gedaan’, vindt de technisch directeur. ‘Het was een indrukwekkende performance van de coureur en het team. Ze deden het geweldig en verdienen deze zege volledig.’ De Brit raakt niet ontmoedigt door de vooruitgang die de concurrentie boekt, maar ziet dit juist als aansporing. ‘We weten dat ons veel werk te doen staat om hen in te halen, maar het is bemoedigend om te zien hoe veel vooruitgang ze hebben geboekt in een jaar tijd’, refereert Shovlin naar de matige start van McLaren aan het 2023-seizoen.

Mercedes hoopt op verbetering door nieuwe ontwikkelingen

Bij zijn eigen team zag Shovlin dat het niet makkelijk was om vooruit te komen in het veld. ‘De bolide deed het niet erg goed op dit circuit en we hadden het vooral in de langzame bochten lastig’, geeft hij aan. ‘Lewis had een lastige stint op de harde band, maar hij was meer tevreden met de auto toen hij op de mediumband reed’, zegt de Brit over de zevenvoudig wereldkampioen. ‘Jammer genoeg hadden we niet genoeg snelheid op het rechte stuk om Pérez nog in te kunnen halen, maar het was fijn om tegen hem te racen aan het einde’, is Shovlin van mening.

De teamgenoot van Lewis Hamilton had het wat lastiger, al wist hij uiteindelijk nog wel punten voor het team binnen te halen. ‘Het was uiteindelijk een frustrerende middag voor George’, geeft de technisch directeur aan. ‘Hij gleed constant weg en wist me de banden weinig grip te kunnen krijgen.’ Daar is nog werk aan de winkel voor de Duitse renstal voor de Grand Prix in Imola. ‘We gaan er de komende dagen naar kijken’, benadrukt de Brit. ‘Ons doel is om de auto sneller te maken’, voegt hij eraan toe. ‘We hebben een aantal goede ontwikkelingen in de pijplijn zitten en we zullen ze zo snel mogelijk toepassen op de bolide’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws