Russell zag zege Norris niet uit de lucht vallen: 'Ik twijfelde er niet aan' Formule 1
Formule 1

Russell zag zege Norris niet uit de lucht vallen: 'Ik twijfelde er niet aan'

Russell zag zege Norris niet uit de lucht vallen: 'Ik twijfelde er niet aan'

George Russell eindigde de Grand Prix in Miami op de achtste plaats, maar moest daarmee zijn twee landgenoten voor zich laten. De Brit had het nogal lastig op de harde banden en zag de bolides voor hem daardoor bij hem wegrijden. ‘Het was onverwacht dat ik weinig tempo had’, zegt hij op de website van Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

‘Lando en McLaren hebben het enorm goed gedaan’, komt Russell met complimenten aan zijn landgenoot. ‘Hij verdient het echt. Hij verdient het eigenlijk al meerdere Grand Prix-zeges te hebben’, voegt de Brit daar nog aan toe. ‘We racen al heel lang tegen elkaar en hij heeft er keihard voor gewerkt’, vertelt Russell. ‘Ik twijfelde er niet aan dat hij ook in de Formule 1 zou winnen. Ik ben erg blij voor hem’, aldus de Mercedes-coureur.

Russell werd verrast door tekort aan snelheid

Russell wist zelf ook in de punten te rijden, maar was in Miami niet betrokken bij de gevechten vooraan. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een achtste plaats en vier punten voor het kampioenschap. Samen met de acht punten van Lewis Hamilton vergroot het team het gat met Aston Martin achter zich, maar het gat met McLaren is momenteel ruim zestig punten en dus komt de Duitse renstal nog niet in de beurt van de top drie in het constructeurskampioenschap, een groot contrast met vorig jaar.

‘Mijn race ging moeizaam’, vertelt Russell eerlijk. ‘Ik verloor een aantal posities bij de start en tijdens de laatste stint had ik geen tempo op de harde band’, geeft hij aan. ‘Ik had het erg lastig. We zullen gaan kijken waarom dat zo was.’ De Brit geeft aan een beetje verrast te zijn dat hij weinig tempo had, omdat zijn teamgenoot dit juist wel liet zien. ‘Het was vrij onverwacht dat ik weinig tempo had, terwijl Lewis juist een sterke race reed. Er zit dus zeker wel snelheid in de bolide’, denkt Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws