Wolff ziet dat er meer mogelijk was geweest: 'Lewis was sneller dan Pérez' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet dat er meer mogelijk was geweest: 'Lewis was sneller dan Pérez'

Wolff ziet dat er meer mogelijk was geweest: 'Lewis was sneller dan Pérez'

Het raceweekend in Miami was eer een met ups end downs voor het team van Mercedes. Beide coureurs wisten punten veilig te stellen, maar teambaas Toto Wolff denkt dat er wellicht nog meer in had kunnen zitten. ‘Lewis was sneller dan Pérez’, vertelt hij op de website van Mercedes AMG Petronas Formule One Team.

‘Allereerst, de complimenten aan McLaren en Lando’, begint de teambaas van Mercedes. Volgens hem hing die langverwachte eerste overwinning al een tijdje in de lucht. ‘Zijn eerste overwinning zat er al lang aan te komen en hij reed vandaag een erg sterke race’, voegt hij eraan toe. Wolff ziet dat McLaren de laatste tijd grote stappen maakt en ziet dit ook als een positief iets voor zijn eigen team. ‘Ze zitten in een opwaarts traject sinds vorig jaar en dat is goed voor ons om te zien’, meent de Oostenrijker. ‘Dat laat zien wat er mogelijk is.’

Hamilton had meer snelheid dan Pérez, maar inhalen was onmogelijk

Wolff heeft ook nog complimenten over voor een groep medewerkers binnen de Mercedes-familie. ‘Ik wil ook iedereen feliciteren die heeft bijgedragen aan het ontwerp, de productie en de exploitatie van de Mercedes Power Unit bij High Performance Powertrains in Brixworth’, zegt de teambaas. Hoewel Mercedes met dezelfde power unit rijdt, weten ze er nog niet zo veel uit te halen als McLaren, dat met afstand het snelste team met een Mercedes Power Unit is, met bijna het dubbele aantal punten van de Duitse renstal, dat nog wel dik twintig punten voorstaat op Aston Martin. Williams heeft nog helemaal geen punten weten te behalen.

Over de races van George Russel en Lewis Hamilton is Wolff voorzichtig positief. ‘Het goede nieuws was dat we lieten zien tempo te hebben op de mediumband’, geeft hij aan. ‘Lewis was sneller dan Pérez in de Red Bull voor hem op dezelfde band, maar het lukte hem net niet om in te halen’, prijst de Oostenrijker zijn coureur. ‘George had het wat lastiger op zijn harde band, maar over het algemeen was het bemoedigend om te zien dat we vooruitgang hebben geboekt ten opzichte van vrijdag en dat we een goed tempo hadden vergeleken met anderen', sluit de teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws