F2 & F3 in Monaco | Red Bull-junior woest na mislopen zege, Verschoor valt uit F2 & F3
F2 & F3

F2 & F3 in Monaco | Red Bull-junior woest na mislopen zege, Verschoor valt uit

F2 & F3 in Monaco | Red Bull-junior woest na mislopen zege, Verschoor valt uit

Naast de Formule 1 zijn bij de Grand Prix van Monaco ook de Formule 2 en Formule 3-coureurs aanwezig. De jonge talenten mogen in de nauwe straten van Monte Carlo, net als de F1-coureurs hun kunsten vertonen. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen in Monaco.

F2: Red Bull-junior woest na mislopen zege, Verschoor valt uit

Formule 2-rookie Zak O'Sullivan heeft de hoofdrace in Monaco gewonnen, waarna het podium wordt aangevuld door Red Bull Racing-junior Isack Hadjar en Paul Aron. Er gebeurde genoeg tijdens de race van 42 ronden door de straten van Monaco. Richard Verschoor lag een lange tijd op de koers van de zege, maar kreeg problemen met zijn auto. Het leek eerst alsof hij ermee door kon rijden, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. De Nederlander zat er naderhand helemaal doorheen, aangezien het al de zoveelste keer is dat hij pech heeft. De race zette zich voort met Dennis Hauger aan de leiding.

Andrea Kimi Antonelli begon de druk op de nummer drie in de race op te voeren, maar kwam door zijn pitstop in het middenveld terecht, waar hij teamgenoot Oliver Bearman tegenkwam. De twee reden naast elkaar richting de hairpin, waarbij de jonge Brit zijn teamgenoot wist terug te pakken. Hadjar was ondertussen zijn opmars aan het maken. De Red Bull-junior reed vierde, maar een aantal coureur voor hem moesten nog naar binnen, waardoor hij achter O'Sullivan terecht kwam. De virtuele safetycar verkleinde het gat tussen de coureurs. Hadjar kreeg hem uiteindelijk niet te pakken, en daar was hij niet over te spreken. Voor O'Sullivan was het een fantastische dag, hij won vanaf P15.

F3: Minì houdt stand in chaotische race, Van Hoepen veroorzaakt safetycar

Gabriele Minì heeft de hoofdrace van de Grand Prix van Monaco gewonnen, en daarbij hield hij knap stand in een incidentrijke race van de Formule 3-coureurs. Gelijk in de eerste ronde was het namelijk al raak, toen belandde Charlie Wurz in de muur en moest de safetycar op de baan komen. Het was twee rondes later aan Minì om de herstart goed te leiden, en dat verliep zonder problemen. Hij kwam echter wel onder druk te staan van Christian Mansell, die de P1 maar al te graag van de Italiaan af wilde pakken. Verder naar achteren in het veld wist Joseph Loake een inhaalactie te voltooien in Rascasse, bij Mari Boya, die hij op zaterdag ook al tegenkwam.

Laurens van Hoepen probeerde halverwege de race wat plekjes te winnen, maar het lukte hem niet helemaal om Noel León in te halen. Het middenveld trakteerde het publiek op een goed gevecht, waarbij Boya ook weer een plekje opschoof. Van Hoepen wist in de vijftiende ronde op te klimmen naar P10, maar kon daar niet lang van genieten. In de 20ste ronde raakten León, Tsolov en Meguetounif betrokken bij een crash in de hairpin, waardoor de safetycar weer op de baan moest komen. Bernd Maylander stond niet lang in de garage, want Van Hoepen parkeerde zijn bolide in de vangrail van bocht twaalf na het gevecht met Loake. Minì leidde opnieuw de herstart, en kwam als eerste over de finish. Mansell en Browning maakten de top drie compleet.

F2:  Barnard straalt na behalen van eerste zege, Antonelli vierde in incidentrijke race

Taylor Barnard vertrok de race vanaf poleposition en wist die P1 ook te behouden tot het einde van de race. Bortoleto en Hauger zaten hem op de hielen, met Antonelli op P4. Verschoor mocht de race aanvangen vanaf P10. Het zou geen F2-race zijn in Monaco als er niets zou gebeuren. Vroeg in de race was er al en safetycar op de baan vanwege de crash van Martins. Zijn auto moest van de baan gehaald worden. De herstart gaf Bearman een mogelijkheid om dichter bij O'Sullivan te komen, maar de jonge Brit kwam er nog niet voorbij. Amper drie ronden later raakte Martí de barrière in bocht zestien, waardoor de safetycar opnieuw op de baan moest komen. Antonelli voerde de druk op Hauger op, maar de Noor wist hem voor te blijven.

Richting de slotfase werd de race geneutraliseerd vanwege een crash waarbij Maloney en Kush Maini betrokken waren. Het incident in Rascasse vroeg om een rode vlag om de auto's weg te halen. Dat was flink balen voor Maloney, die het F2-kampioenschap leidt. De race werd om 15:13u hervat, met Barnard nog steeds op P1 en Antonelli die maar al te graag naar het podium wilde. De AIX Racing-coureur wist de leiding te behouden tot het einde van de race en boekte zijn eerste zege in Monaco, nadat het team haar eerste podium pakte in Imola. Verschoor werd uiteindelijk zestiende.

F3: Van Hoepen naar het podium na enigszins chaotische sprintrace

Nikola Tsolov won de sprintrace van de Formule 3, waarbij Laurens van Hoepen het podium compleet maakte door als derde te eindigen. Het voorveld wist de crash tijdens de start van de race te vermijden, waarbij onder andere Arvid Lindblad en Christian Mansell betrokken raakten. In Casino Square stonden de auto's als het ware in de file, en dus werd de race geneutraliseerd om de auto's van de baan te halen. De race werd uiteindelijk om 11:15u hervat, waarbij de safetycar de auto's eerst over de baan leidde, waarna de groene vlag in ronde vier weer van kracht werd.

Tim Tramnitz had Van Hoepen bij de start verschalkt, waardoor de Nederlander derde lag. Tsolov gaf de leiding na de start niet meer uit handen. De safetycar moest later in de race nogmaals op de baan komen vanwege de lekke band van Kacper Sztuka. Van Hoepen drong aan bij Tramnitz, maar zag nog geen kans om er voorbij te glippen. In de slotfase van de sprintrace trakteerden Loake en Boya het publiek nog op een gevecht, waarbij de Brit zijn vijfde plek wist te behouden.

F2: Verschoor stunt met poleposition in Monaco, Martins op 2

De kwalificatie van de Formule 2 en de Formule 3 wordt in Monaco in twee groepen opgesplitst om chaos te vermijden. Richard Verschoor kwam in de eerste groep uit, en presteerde daar ijzersterk. De Nederlander was constant voorin terug te vinden en sloot het kwalificatiedeel met de snelste tijd af, voor Red Bull-juniorcoureur Isack Hadjar. Franco Colapinto, Andrea Kimi Antonelli, en Gabriel Bortoleto completeerden de top vijf, en weten dus dat ze beide races vanuit de top tien mogen aanvangen. Hadjar moest nog wel een verse onderbroek halen nadat hij in de tunnel nagenoeg Ritomo Miyata raakte. De Japanner had technische problemen en reed langzaam.

Verschoor moest vervolgens afwachten of zijn tijd genoeg was voor poleposition. De Nederlander was al verzekerd van een plekje op de startrij, maar moest voor poleposition ook sneller zijn dan de snelste man uit de tweede kwalificatiegroep. Hoewel het circuit steeds sneller werd, was Verschoor nipt sneller dan Victor Martins, die enkele honderdsten langzamer was al snelste man in de tweede groep. Martins start in de hoofdrace dus als tweede, voor Hadjar en Mercedes-juniortalent Paul Aron.

F3: Mini profiteert van rode vlag en pakt pole, pech voor Beganovic

Gabriele Mini heeft de poleposition voor de hoofdrace in Monaco. De Italiaanse Prema-coureur was de snelste coureur in de eerste kwalificatiegroep en moest nog even wachten op de resultaten uit de tweede groep. Daarin leek zijn Prema-teamgenoot Dino Beganovic op weg naar een snellere tijd te zijn, maar vlak voordat hij zijn ronde af kon maken, werd de rode vlag gezwaaid na een crash van Charlie Wurz in Sainte Devote. De Zweed moest zijn ronde daarom afbreken en daar baalde hij zichtbaar van. Laurens van Hoepen eindigde als zesde in de eerste groep en mag de sprintrace op zaterdag vanaf de eerste startrij aanvangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws