Stella snapt er niets meer van: 'Geen idee wat er met Red Bull gebeurt' Formule 1
Formule 1

Stella snapt er niets meer van: 'Geen idee wat er met Red Bull gebeurt'

Stella snapt er niets meer van: 'Geen idee wat er met Red Bull gebeurt'

McLaren-teambaas Andrea Stella vraagt zich af hoe het zit met de competitiviteit van Red Bull Racing. McLaren wist de Oostenrijkse renstal in Imola bijna te verslaan, maar in Monaco lijkt Max Verstappen niet mee te doen voor de zege. McLaren daarentegen heeft een coureur op de eerste startrij. Stella heeft geen idee wat er gaande is en weet niet echt waar zijn team staat betreffende Red Bull.

McLaren en Red Bull zijn de laatste paar races aan elkaar gewaagd. Terwijl de kampioensformatie in China nog dominant won, werd Red Bull in Miami op de proef gesteld door de Britse formatie. De pace van Lando Norris was formidabel in Florida, en de jonge coureur kon profiteren van de safetycar en de schade die Verstappen op had gelopen. In Imola kon de Nederlander weer zegevieren, maar vanwege problemen in de slotfase van de race liep Norris snel in en zat de Red Bull-pitmuur ongetwijfeld met een verhoogde hartslag en zweethandjes toe te kijken hoe snel het gat tussen beide heren kleiner werd. Het weekend in Monaco begon net zoals het weekend in Imola begon. De trainingen verliepen moeizaam, terwijl McLaren er wel goed bij zat.

De kwalificatie bevestigde dat Red Bull het dit keer niet om kon draaien. Verstappen kwalificeerde op P6, Sergio Pérez op P18. McLaren heeft daarentegen Oscar Piastri op de eerste startrij. 'Het is mij heel onduidelijk hoe het zit met de competitiviteit van Red Bull', stelt Stella tegenover de internationale media. 'Natuurlijk zijn Imola en Monaco twee circuits waar het rijden over hobbels en kerbs belangrijk is, en hetzelfde geldt min of meer voor Miami', gaat de Italiaan verder. Hij kan echter niet aanwijzen waarom Red Bull het zo lastig heeft de laatste paar races. 'Ik heb geen idee wat daar gebeurt. Ik denk dat we een paar races nodig hebben om daar achter te komen. Hierna gaan we naar Canada, en daar zijn de hobbels en kerbs ook cruciaal. De daaropvolgende circuits geven normaal gesproken een beter inzicht.'

Progressie van McLaren 'is verdiend'

Na Canada strijkt het Formule 1-circus neer in Spanje, wat over het algemeen als een 'neutraal' circuit wordt beschouwd. Dat McLaren nu competitief is op de circuits die wat meer 'buitenbeentjes' zijn, vindt Stella positief. 'Onze progressie is wel verdiend, want het is gelukt om downforce aan de auto toe te voegen. Ik heb alleen eerder gezegd dat onze coureurs niet tevreden zijn met het rijgedrag van de auto op de kerbstones en hobbels in Monaco. Dat is het belangrijkste aspect wat ons momenteel in de weg zit', aldus de McLaren-teambaas. McLaren mag de race aanvangen P2 en P4. Met Ferrari op P1 en P3 mag de Britse renstal het uit gaan vechten met Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws