Aanpassingen aan circuit GP Australië geven Ricciardo goede moed Formule 1
Formule 1

Aanpassingen aan circuit GP Australië geven Ricciardo goede moed

Aanpassingen aan circuit GP Australië geven Ricciardo goede moed

Daniel Ricciardo is zeer te spreken over de aanpassingen die worden gemaakt aan het Albert Park Street Circuit. Dat vertelt de Australiër tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. Zo is de McLaren-coureur van mening dat het beoogde doel om meer inhaalmogelijkheden te creëren zal worden behaald met de veranderingen aan de baan.

Bij de aanpassingen die worden gemaakt, is de verdwijning van de langzame chicane van bocht negen en tien de meest ingrijpende verandering. In plaats van een remzone wordt het nu een gedeelte dat vanaf de zesde bocht plankgas is voor de coureurs. Ook bocht dertien wordt aangepast. Zo wordt de bocht daar drieënhalve meter breder gemaakt om het inhalen nog meer te bevorderen. Verder worden er over het hele circuit aanpassingen gemaakt waarin bochten breder worden.

Ricciardo blij met aanpassingen Albert Park

Ricciardo juicht de aanpassingen toe en is zeer enthousiast. Zo denkt de coureur uit Perth dat het breder maken van de apexen goed zal zijn voor de inhaalmogelijkheden en dat slipstreamen achter een andere coureur ook makkelijker wordt met de veranderingen aan het circuit: 'Die aanpassingen bieden meer kans om een inhaalactie in te zetten of om in ieder geval uit de vuile lucht van een voorganger te komen.'

Door de aanpassingen zal er een neveneffect ontstaan waardoor de gemiddelde snelheid over een rondje ook sneller zal komen te liggen. Hoewel het vreemd klinkt dat een sneller circuit voor meer inhaalmogelijkheden zal zorgen, verwacht Ricciardo wel dat het beoogde resultaat zal worden behaald: 'Met de auto's die we in 2021 hebben, moet dit al helpen. Als alle beloften over de 2022-auto's, minder gevoelig voor vuile lucht en beter bij het volgen van andere coureurs, uitkomen dan zou het aangepaste Albert Park helemaal een grandioos spektakel moeten opleveren.'

Het nieuwe Albert Park Street Circuit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws