Heeft Perez' technische probleem Verstappen de overwinning gekost? Opinie
Opinie

Heeft Perez' technische probleem Verstappen de overwinning gekost?

Heeft Perez' technische probleem Verstappen de overwinning gekost?

Heeft Sergio Perez' technische probleem Max Verstappen de overwinning gekost? Als het aan Tobias Grüner ligt, schrijvend voor Auto, Motor und Sport, kan het in ieder geval niet uitgesloten worden. De Mexicaan kwam in de opwarmronde van de Grand Prix van Bahrein tot stilstand op het circuit, waardoor men een extra opwarmronde moest rijden. Die ronde had Verstappen maar al te graag gehad aan het einde van de Grand Prix, is de Formule 1-kenner van mening.

Het zit namelijk zo: moeten de coureurs om wat voor reden dan ook nog een extra opstartronde rijden dan gaat die ronde van het aantal raceronden af. Waar de grid in eerste instantie 57 ronden af moest leggen, waren dit er in realiteit nog maar 56 omdat Perez' motor er plots tijdelijk mee stopte. En die ronde had cruciaal kunnen zijn voor de wedstrijd van zijn teamgenoot.

'Verstappen had namelijk maar al te graag nog een kans gehad om aan te vallen', stelt Grüner. 'Omdat Perez in de formatieronde uitviel, werd de geplande start echter uitgesteld en de race met één ronde ingekort. De vraag of Lewis Hamilton als eerste over de streep was gekomen na de normale afstand van 57 raceronden, blijft helaas onbeantwoord.'

Had Verstappen kunnen winnen?

Een interessant inzicht van de Duitse Formule 1-journalist, maar zou het kunnen? Na de inhaalmanoeuvre van Verstappen in ronde 53, waarbij hij van de baan schoot, pikte hij namelijk veel rubber op dat langs de baan lag. Dit was zeer duidelijk te zien in de bochten vlak nadat hij Hamilton weer had laten passeren: de combinatie van vuile lucht en versleten banden zorgden ervoor dat de RB16B alle kanten op gleed in de laatste sector van Bahrain International Circuit.

Dat gezegd hebbende is het geen gegeven dat Verstappen toe had kunnen slaan in die extra ronde. In zijn eigen woorden: 'Na die inhaalactie was het beste wel van mijn banden af. Ik kon daarna geen aanval meer plaatsen.' Ja, hij kwam op zeven tienden achterstand over de eindstreep, maar had hij nog een aanval kunnen plaatsen, dan was dat waarschijnlijk in dezelfde bocht geweest als waar aanval nummer één plaatsvond. Met de matige staat waarin zijn banden zich op dat moment bevonden, valt zeer te betwisten of Verstappen voldoende over had om die ene ronde te laten tellen die Perez hem gekost heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws