Aflopend contract zegt niets over Alonso's toekomst: 'Je kan niets uitsluiten' Formule 1
Formule 1

Aflopend contract zegt niets over Alonso's toekomst: 'Je kan niets uitsluiten'

Aflopend contract zegt niets over Alonso's toekomst: 'Je kan niets uitsluiten'

Mark Webber geeft aan dat het hem niet zou verbazen als Fernando Alonso nog in de Formule 1 blijft racen, ook als zijn contract bij Aston Martin afgelopen is. Op dit moment heeft de Spanjaard een meerjarige overeenkomst bij Aston Martin die tot het einde van 2024 loopt. Webber ziet Alonso echter nog wel langer racen, mocht de kans komen om bij te tekenen.

Alonso had een droomdebuut bij Aston Martin in Bahrein, waar hij bij de openingsrace de derde plek en dus ook een podiumplek veroverde. Daarnaast was het de 99ste keer in zijn carrière dat hij plaats mocht nemen op een podium. De Spanjaard is op dit moment de meest ervaren coureur ooit in de Formule 1. Hij reed zijn eerste race in 2001.

Webber: 'Alonso heeft alle eigenschappen van een succesvolle coureur'

Oud-coureur Webber, die tien jaar geleden gestopt is met racen, gelooft nog wel in een verdere toekomst voor Alonso binnen de F1-wereld. Voor nu heeft hij een contract dat naar alle waarschijnlijkheid tot eind 2024 loopt, maar Webber is van mening dat Alonso nog wel even door kan gaan. 'Hij heeft de kans om langer te blijven dan twee jaar, dus je kan nooit uitsluiten dat Alonso blijft rijden tot hij 44 jaar oud is', stelt de oud-coureur, geciteerd door Motorsportweek.com.

Volgens Webber is elke coureur anders, maar laat Alonso keer op keer zien dat hij nog niet klaar is om weg te gaan. 'Hij is dan misschien de oudste coureur op de grid op het moment, maar hij heeft duidelijke karakteristieken waardoor hij op nog steeds op hoog niveau presteert', stelt Webber. 'Hij is competitief en vecht voor de punten, dat zijn eigenschappen die hem tekenen als coureur.'

Zijn prestaties tijdens het openingsweekend in Bahrein onderbouwen deze stelling, maar volgens Webber hoeft Alonso geen significante resultaten te boeken om mensen te overtuigen van zijn kunnen. 'We weten allemaal dat hij vol met talent zit', zegt Webber, 'en nu kan hij dat tonen als coureur binnen Aston Martin, die een nieuwe en sterke fase ingaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws