Albers: 'De Verstappen die de strijd aanging met Bottas, was er vrijdag al niet meer' Formule 1
Formule 1

Albers: 'De Verstappen die de strijd aanging met Bottas, was er vrijdag al niet meer'

Albers: 'De Verstappen die de strijd aanging met Bottas, was er vrijdag al niet meer'

Volgens Christijan Albers wist Red Bull Racing gedurende de Grand Prix van Turkije al snel dat de overwinning geen mogelijkheid was. Max Verstappen poogde nog wel om de koppositie over te nemen van Valtteri Bottas, maar Mercedes was in Turkije simpelweg te sterk. Ook geeft hij aan dat van beide titelconcurrenten niet gezegd kan worden dat ze goed in hun vel zaten op Istanbul Park.

Albers zoomt bij de Telegraaf-podcast in op de wedstrijd van de Nederlander en zag vooral een coureur die een saaie middag had. 'Ik vind managen altijd wel een heel makkelijk woord. Hij zal vast een paar momenten hebben gehad waarin hij de aanval inzette om te kijken of hij de rondetijden van Bottas kon evenaren. Dat is gewoon niet gelukt.' Red Bull heeft dus de pijnlijke conclusie moeten trekken dat Mercedes in Turkije gewoon sneller was.

'Dat hebben ze aan de pitmuur gezien en toen zeiden ze: luister eens, pas op, doe gewoon voorzichtig en don't overdrive it, want dat kan je banden gewoon echt beschadigen. Dan krijg je dat verhitte proces weer (in de banden, red.), dan ben je nog verder van huis', voegt hij daaraan toe. Red Bull koos ervoor om de aanval niet meer in te zetten, een veilige pitstop te maken en te zorgen dat Hamilton de leiding in de titelstrijd weer uit handen moest geven.

Hamilton én Verstappen niet lekker in hun vel

Onder de streep is het voor Verstappen én Hamilton eigenlijk geen goed weekend geweest, stelt de voormalige Formule 1-coureur: 'Voor mij heeft Hamilton dit weekend gewoon niet goed gereden. Hij reed wel goed, maar had gewoon elke keer pech, overal waar hij terecht kwam in het veld ook.' Dit was deels te wijten aan een matige start waarbij hij een plek verloor. 'Oké, hij haalde elke ronde iemand in, maar op een gegeven moment stagneerde het.'

'Daarentegen, Verstappen heeft ook lopen rommelen en klooien dit weekend, die was ook niet happy. Ik moet je eerlijk zeggen, in de interviews kwam hij wel relaxed over. Hij voelde op vrijdag al dat het een slecht weekend werd en bleef daar relaxed onder, maar de Verstappen die de strijd aanging met Bottas, was er al niet meer', concludeert hij teleurstellend. Door de matige vorm van Red Bull in Turkije, verloor Verstappen zijn strijdlust volledig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws