Albers fileert Pérez nog een laatste keer: 'Volgens mij zette hij het contact uit' Formule 1
Formule 1

Albers fileert Pérez nog een laatste keer: 'Volgens mij zette hij het contact uit'

Albers fileert Pérez nog een laatste keer: 'Volgens mij zette hij het contact uit'

Viaplay-analist en voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers is niet te spreken over de actie van Sergio Pérez, die een tijdstraf kreeg voor het incident met Lando Norris en zo alweer een podium misliep. Volgens Albers leek het net alsof Pérez de sleutels had omgedraaid en het contact van zijn auto had uitgezet. Naar het idee van de oud-coureur was dat een teken dat Pérez totaal niet bijleert in een weekend.

Het lukte Pérez niet om in Abu Dhabi het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten. De Mexicaan verloor tijdens de kwalificatie op zaterdag zijn tijd vanwege track limits en moest de race dus vanaf P9 aanvangen. Het lukte hem om door het veld te snijden en even leek het erop dat Red Bull Racing met een één-twee over de streep zou komen. Het ging echter mis toen Pérez Norris in wilde halen, daarbij kwamen de heren samen en kreeg de Mexicaan een tijdstraf van vijf seconden. Hij finishte uiteindelijk als vierde. 'Volgens mij had hij het contact uitgezet en ging hij op stuurslot', lacht Albers in de Telegraaf Formule 1-podcast.

'Hij ging per ongeluk met zijn hand van het stuur af en toen deed hij het contact uit, zoals bij een gewone auto. Toen ging hij rechtdoor', licht Albers toe. 'Het was echt weer een heel rare actie. Een beetje op een manier dat je hem teveel door laat rollen. Het was wel de eerste keer dat de FIA goed ingreep. Norris kon nergens heen, hij kreeg een soort schrikreactie', aldus de Viaplay-analist. Het hele weekend was volgens Albers het zoveelste bewijs dat Pérez niks lijkt te leren gedurende de sessies. 'In het begin van het seizoen ging het nog wel, toen was het verschil iets van vijf à zes tienden (met Verstappen, red)', vervolgt Albers. 'Je zag hem gewoon wegzakken. Hij leert niet bij in een weekend.'

Tekst gaat verder onder de foto.

sergio perez redbullracing abudhabi
Pérez had op het podium kunnen eindigen in Abu Dhabi, maar zo ging het helaas niet. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Als je dan een auto bouwt die niet zo goed is, dan heb je als team echt een probleem'

Na de zomerstop kende het seizoen van de Red Bull-coureur uit Guadalajara meer downs dan ups, aangezien hij een paar keer is uitgevallen en hij tot drie keer toe in de eindfase van een race zijn podiumplek is verloren. In Las Vegas eindigde de Mexicaan nog wel op het podium, maar werd hij in de laatste ronde nog gedemoveerd naar P3 door Charles Leclerc. 'Zowel in Brazilië als in Las Vegas wordt hij in de laatste ronde ingehaald. Dan ben je het niet waard om in die auto te zetten', gaat Albers verder.

'Ik denk stiekem dat er best veel geld achter zit van sponsoren. Ook al is het Red Bull, het is toch wel lekker dat je veertig, vijftig miljoen binnensleept.' Dat Pérez onder de maat presteerde in het 2023-seizoen viel voor sommigen niet supererg op, omdat hij alsnog tweede werd in het kampioenschap en een heel goede auto tot zijn beschikking had. 'Maar als je dan een auto bouwt die niet zo goed is, en de rest heeft wel tijd gevonden, dan heb je als team echt een probleem', kaart de oud-coureur aan. 'Dan moet je alle kaarten zetten op Max.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws