Albers kritisch op vertrek Binotto: 'Als Ferrari sterk is, is dat niet de verdienste van Vasseur' Formule 1
Formule 1

Albers kritisch op vertrek Binotto: 'Als Ferrari sterk is, is dat niet de verdienste van Vasseur'

Albers kritisch op vertrek Binotto: 'Als Ferrari sterk is, is dat niet de verdienste van Vasseur'

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers is kritisch op het vertrek van Mattia Binotto bij Ferrari. De Scuderia leek met een sterke auto het 2022-seizoen te beginnen, maar na vele fouten vielen de resultaten toch wat tegen. Binotto vertrok daarom en Frédéric Vasseur, die de teambaas van Alfa Romeo was, komt daarmee op de plaats van de 'zondebok'.

Albers verklaart niet te snappen waarom de voormalig teambaas van de Italiaanse renstal moest vertrekken. 'Ik vind het onbegrijpelijk dat Ferrari afscheid heeft genomen Binotto. Oké, officieel is hij zelf opgestapt, maar iedereen weet hoe het werkt', begint de 43-jarige bij De Telegraaf. 'Ik heb het idee dat er een zondebok werd gezocht en iemands kop eraf moest. Dan kom je al snel uit bij de teambaas. Toch heeft Binotto er mede voor gezorgd dat Ferrari weer competitief is. Iedereen vergeet hoe slecht dat team pakweg een jaar geleden nog was.'

Afgelopen seizoen kon Ferrari echter weer vooraan meedoen, met een sterke motor. 'Ja, die krachtbron was niet altijd even betrouwbaar, maar soms moet je ook risico’s nemen.' Waar het voornamelijk constant verkeerd leek te gaan bij Ferrari, waren de strategische fouten. 'Maar je kan moeilijk Binotto daar altijd maar de schuld van geven. De enige manier om succes te boeken, is om mensen te laten groeien in hun positie en de tijd te gunnen om een team op te bouwen', is de analist van Viaplay van mening. 'Ik vond Binotto juist wel een verfrissende uitstraling hebben, omdat hij zo rustig was en meer leek op een aardrijkskundeleraar. Ik vind het niet eerlijk dat hij eruit is gegooid.'

Albers: 'Vasseurs invloed zie je pas het tweede of derde jaar' 

Vasseur heeft wel iets meer ervaring met het runnen van teams. 'Maar Ferrari is wel even andere koek, daar werken meer dan duizend mensen', benoemt Albers. 'Vasseurs invloed ga je pas in het tweede of derde jaar zien. De auto voor 2023 is al bijna ontworpen, de motoren zijn al helemaal gedaan', vervolgt de coureur die in 2005 vier punten wist te scoren met het team van Minardi.

'Stel: Ferrari is volgend jaar weer heel sterk, dan is dat absoluut nog niet de verdienste van Vasseur. Veel mensen zijn lyrisch over hem, maar voor het gemak wordt wel even vergeten dat hij eigenhandig op zijn eerste dag bij Sauber de op handen zijnde deal met motorleverancier Honda liet klappen. En we weten allemaal hoeveel succes die de voorbije jaren hebben geboekt met Red Bull', eindigt de coureur kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws